Pedersen: - Jeg liker jo ikke Mjøndalen

Med i fortid hos erkerival Strømsgodset, har ikke Marcus Pedersen mye til overs for naboen fra Nedre Eiker. Søndag ser han for seg å bli matchvinner mot Mjøndalen.

TILBAKE: Marcus Pedersen har sonet ferdig karantenen han pådro seg mot Sogndal, og er klar for å senke Mjøndalen. FOTO: Elias Dahlen

Lokalpressen fra Drammen hadde tatt turen til Bergen for å overvære den siste Brann-treningen før kvalikkampene mot Mjøndalen. Mannen de ønsket å snakke med var selvsagt Marcus Pedersen, som på sitt halvannet år hos bruntrøyenes erkerival Strømsgodset, gjorde seg bemerket i Drammen by med 17 scoringer.

Selv fikk han bare være med på to derbyer mellom de to naboene, men det var likevel nok til oppleve rivaliseringen. Utover det hevdet han at han ikke hadde noe spesielt forhold til Mjøndalen. En noe uventet diplomatisk uttalelse.

Plutselig begynte han å flire.

— Men jeg liker jo ikke Mjøndalen, da. Det er jo klart.

Forventer ikke startplass

Etter å ha sett nedrykksdramaet mot Haugesund fra tribunen, er Pedersen igjen klar for kamp. Karantenen er ferdigsonet, og 24-åringen fra Hamar gleder seg til å spille en rolle i årets to viktigste kamper.

— Det skal bli godt å være med igjen. Kampene er ekstra spesielle, men det er jo for å få oppleve slike øyeblikk man spiller fotball. For å bli matchvinner i slike kamper, sier Pedersen, og legger til:

— Forhåpentlig blir jeg det på søndag.

Men Pedersen tar slett ikke for gitt at han skal spille. For mot Haugesund, i hans fravær, storspilte Erik Huseklepp og Jakob Orlov på topp. I tillegg er Azar Karadas blitt friskmeldt.

— Jeg forventer ingenting, sier Pedersen om laguttaket.

— Det er bra med konkurranse i laget, slik at vi må jobbe ekstra hardt for å få en plass på laget. Jeg er bare glad for at Erik og Jakob spilte så bra mot Haugesund, sier han.

Tøff konkurranse

Jakob Orlov forventer heller ikke å få spille. Selv om han var godt fornøyd med samarbeidet mellom ham og Huseklepp, understreker han at det tilhører fortiden.

— Samarbeidet mellom oss har fungert bra tidligere også, men akkurat i den kampen spilte vi ekstra godt. Men Mjøndalen er en annen kamp, så det kan hende at en annen løsning passer bedre mot dem, sier Orlov, som har anlagt en kledelig movember-bart siden sist.

Trener Rikard Norling var, som vanlig, hemmelighetsfull om uttaket. Det eneste han ønsket å bekrefte, var at han står overfor et vanskelig valg.

— Det er en tøff konkurranse situasjon på topp nå, og hvem som spiller blir en avveining jeg må ta. Vi har jo også mistet noen spillere fra forrige kamp, så det gjelder å finne den riktige balansen i laget, sier han.

- Sogndal-aktige

Uansett hvem som starter, er både Pedersen og Orlov klare til å gå i krigen. De forventer seg nemlig et oppgjør med mange tøffe dueller.

— De er et fysisk sterkt lag, som er gode på dødballer, sier Orlov.

— De er litt Sogndal-aktige, sier Pedersen.

— På papiret skal vi være bedre, men Mjøndalen er et godt lag, spesielt fysisk, så vi må ikke slippe oss for mye ned om vi skal ha med oss et resultat, legger han til.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering