Fotball

De var lagvenninner i mange år. Nå har de ikke snakket sammen siden fjorårets EM-fiasko.

Torsdag møtes Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg i Champions League-finalen.

Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg under fjorårets Algarve cup, da de begge var landslagsspillere.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

KIEV: For første gang i Champions League-historien møter to norske spillere hverandre i en finale.

Rammen på Valeriy Lobanovskyi Stadion i Kiev er så fin som den kan være. Onsdag var det deilig sommertemperatur da Lyon og Wolfsburg gjorde sine siste forberedelser.

Likevel må omstendighetene kunne kalles spesielle på flere måter for alle som følger norsk fotball.

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen er to av de aller største fotballprofilene vinteridrettsnasjonen har. De har ikke snakket med hverandre siden Norge røk ut av fotball-EM med et brak i fjor.

Les også

Hegerberg har en guttedrøm: – Det kommer alltid til å være min kamp

Caroline Graham Hansen under onsdagens trening i Kiev.

Spesielt med to norske i finalen

I slutten av august sa Ada Hegerberg nei til videre landslagsspill, og kritiserte takhøyden på laget, treneren og Fotballforbundet.

Caroline Graham Hansen på sin side tok trener Martin Sjögren i forsvar da kritikken haglet fra alle kanter, og har siden snakket om å stå sammen som ett lag.

– Vi har ikke pratet med hverandre, og jeg sier vi, for det må være to om å ha kommunikasjon, sa Hansen da hun etter treningen ble spurt om hun har snakket med Hegerberg.

Sistnevnte svarte et kort «nei» da hun ble spurt om det samme.

– Det er spesielt for Norge at det er to i finalen. Det er dette nivået man skal bli inspirert til å komme til. Det burde være dekning overalt med to norske jenter i finalen, uten tvil. Spesielt at de får vist kampen på TV er utrolig viktig og bra for at folk skal få se nivået som er i Europa, svarte Hegerberg på et annet spørsmål.

Les også

På denne løkka på Tåsen startet eventyret for snart 20 år siden. Nå kan det krones med det gjeveste trofeet.

Ada Hegerberg under onsdagens treningsøkt i Kiev.

Spilte ungdomsfotballen sammen

Begge to er blant nøkkelspillerne på sine lag og kan spille helt avgjørende roller torsdag kveld. De har en lang fartstid på fotballbanen sammen, det er ikke bare fra A-landslaget de kjenner hverandre.

Hansen spilte barne- og ungdomsfotballen i Lyn før hun dro til Stabæk, mens Hegerberg spilte for Oppegård og senere Kolbotn før de to ble lagvenninner i bærumsklubben.

– Vi har spilt sammen i alle år, på sonelag, kretslag og landslag. Vi kjenner hverandre veldig godt, vi spilte også sammen i Stabæk et år. Vi vet hvordan vi skal gjøre hverandre gode, sa Hansen om samarbeidet med Hegerberg før fjorårets EM.

Torsdag vil enten hun få drømmen om sin første Champions League-triumf oppfylt, eller så vil Hegerberg seire for tredje år på rad.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Caroline Graham Hansen
  3. Ada Hegerberg