Fotball

Sandnes Ulf-spilleren var fornøyd med ett poeng: – Absolutt godkjent

Sandnes Ulf slet før pause og var likevel heldig som ledet. Ti elleeville minutter etter sidebytte gjorde at kampen endte uavgjort.

Kristian Brix ordnet utligningsmålet for Sandnes Ulf. Her blir han gratulert av Axel Kryger, til venstre, og Tapio Heikkilä.
  • Svein Hagen

SOGNDAL - SANDNES ULF 2–2

(Aftenbladet) Sandnes Ulf slet virkelig med tente Sogndal-spillere innledningsvis på kampen, og laget skal være glade for at de ikke ble liggende under i den perioden hjemmelaget presset på som mest.

Litt mot spillets gang var det imidlertid Sandnes Ulf som scoret kampens førse mål i oppgjøret. Et meget godt innlegg fra Daniel Edvardsen havnet hos Kachi, som ikke gjorde noen feil og sendte ballen inn i målet helt nede ved stolperoten.

Sandnes Ulf klarte å holde på denne ledelsen ut omgangen, og de hadde helt klart stresset hjemmelaget i løpet av de første 45 minuttene.

– Vi hadde helt klart problemer med et meget godt hjemmelag før pause, men vi klarte å ri stormen av etter at vi hadde scoret vårt ledermål, forklarer Kristian Brix.

Brix gir tommel opp etter ett poeng mot Sogndal.

Les også

  1. Vi fulgte kampen minutt for minutt

  2. Sandnes Ulf tok sterkt bortepoeng i toppkampen

Tre kjappe scoringer

I løpet av fem innholdsrike minutter tidlig i den andre omgangen ble det scoret hele tre ganger.

Først var det hjemmelaget som klarte å få seg en utligning ved den tidligere Sandnes Ulf-spilleren Eirik Schulze. Bare tre minutter senere ble det virkelig jubel på Fosshaugane Campus da Joachim Soltvedt utnyttet litt svak markering inne i forsvaret.

Det var ikke slutt med de to scoringene, bare minutter etter at Sogndal hadde tatt føringen, slo Sandnes Ulf tilbake ved Kristian Brix. Dermed like langt.

– Jeg skal innrømme at jeg var redd det skulle bli tungt etter at de scoret sine to mål så kjapt, men heldigvis klarte vi å slå tilbake rimelig kjapt. Det var jo herlig å score utligningsmålet, understreker en god Kristian Brix.

Les også

Sandnes Ulf-børsen: Han var lagets beste i sin første seriekamp fra start

God kontroll på slutten

Etter utligningsmålet var det faktisk Sandnes Ulf som var det førende laget, selv om de ikke akkurat skapte allverdens av sjanser.

– Vi har god kontroll de siste 20 minuttene, og følte ikke at Sogndal hadde noe farligheter å bidra med utover i kampen, sier han.

Han legger ikke skjul på at spillerne var godt fornøyd med å score to mål og samtidig få med seg et poeng i en så vanskelig bortekamp som den mot Sogndal.

– Ett poeng her oppe er absolutt godkjent fra vår side. Og det var jo litt greit å score mål igjen i en seriekamp etter to kamper uten nettkjenning, mener midtbanespilleren.

Les også

Eirik Bakke om møtet med Sandnes Ulf: – En av våre vanskeligste kamper hittil

Kampfakta

SOGNDAL - SANDNES ULF 2–2 (0–1)

Fosshaugane Campus, 1784 tilskuere

Mål: 0–1 Onyekachi Hope Ugwuadu (36), 1–1 Eirik Sculze (51), 2–1 Joachim Soltvedt (54), 2–2 Kristian Brix (55)

Dommer: Mohammed Usman Aslam, Lier

Gult kort: Akinshola Akinyemi, Onyekachi Hope Ugwuadu og Remi Johansen, Sandnes Ulf

Sjanser: 6–4

Hjørnespark: 11–4

Sandnes Ulf (4–3–2–1): Arnold Origi - Daniel Edvardsen (Herman Kleppa fra 59.), Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Ári Mohr Jónsson - Axel Kryger, Kristian Brix, Remi Johansen - Niels Vorthoren, Onyekachi Hope Ugwuadu - Kent Håvard Eriksen.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Fotball 1. div