Fotball

Bödvarsson sikter mot Europa

… men spissen avviser ikke å forlenge med Viking.

Jon Dadi Bödvarsson trives i Viking, men håper å imponere nok i den kommende sesongen til at han vekker interesse hos større klubber.
  • Kurt Arne Nilssen

LA MANGA (Aftenbladet): Bödvarssons kontrakt går ut etter sesongslutt og Viking har lenge ønsket å forlenge islendingens kontrakt.

— Akkurat nå er det litt vanskelig å si noe om fremtiden min. Hvis det dukker opp noe spennende så vil jeg vurdere det. Jeg ønsker å bruke tid på denne avgjørelsen og jeg setter pris på at Viking respekterer det, sier Bödvarsson til Aftenbladet.

Fjorårets sesong var den første der 22-åringen ble rendyrket som spiss. Først i Viking og deretter på det islandske landslaget. I Viking fikk han en pangstart på sesongen og scoret tre mål på de tre første kampene. Han fulgte deretter opp med noe målgivende pasninger i de neste kampene, før han avsluttet vårsesongen med scoringer mot Sarpsborg og Stabæk.

I likhet med resten av Viking-laget møtte Bödvarsson veggen i høstsesongen. På sesongens siste 17 kamper scoret han ikke et eneste mål. Spissen imponerte imidlertid i EM-kvalifiseringen for Island. Prestasjonene for hjemlandet gjorde at flere europeiske klubber la merke til 22-åringen.

Da det internasjonale overgangsvinduet var åpent viste flere tyrkiske klubber interesse for spissen. Viking fikk også et konkret bud fra en klubb fra et annet europeisk land, men størrelsen på budet var latterlig lav.

— Ja, det var alt for lite og et skikkelig skambud. Jeg forstår at Viking sa nei, men forhåpentlig priser de meg ikke alt for dyrt. Viking har en filosofi at det skal gjøre unge spillere bedre og da forstår jeg at de ønsker betalt når klubber viser interesse, sier Bödvarsson.

Les også

Se Viking mot Vålerenga direkte fra La Manga

Vil til utlandet

Han legger ikke skjul på at hans store mål er å en dag få spille for en større europeisk klubb.

— Selvfølgelig. Jeg er fortsatt bare 22 år, men karrieren som fotballspiller er kort, sier han.

Bödvarsson mener han er en bedre spiss i dag enn hva han var på samme tidspunkt i fjor.

— Jeg synes jeg er blitt en bedre fotballspiller. Fjorårets sesong var litt merkelig. Før den hadde jeg spilt kant i alle år, og det var lenge et problem å finne ut hva som er min beste posisjon. Nå har vi funnet ut at spissrollen passer meg best og da hjelper det å fokusere hundre prosent på den posisjonen. Jeg har mye å lære, men jeg lærer nye ting hele veien, sier Bödvarsson.

Les også

Rekdal om Viking, Berisha og dagens kamp

God start på oppkjøringen

I vinter har spissen kost seg under det nye treningsregimet til assistenttrener Ian Burchnall. Det er tydelig at selvtilliten er på vei opp etter fjorårets tøffe vårsesong.

— Det går veldig bra. Jeg synes vi er inne i en spennende periode og treningene er fantastisk gode, sier Bödvarsson.

At Viking i år skal spille med to spisser passer ham også mye bedre. Han tror Stavanger-publikumet vil få mer glede over kvalitetene hans når han nå skal spille sammen med en makker på topp.

— Som ensom spiss er det fort gjort å bli isolert. Samarbeidet mitt med Veton har tidligere vært veldig bra ut og jeg er spent på framtiden, sier Bödvarsson.

På topp med Berisha

I søndagens treningskamp mot Vålerenga starter Bödvarsson på topp med nettopp Berisha.

Jonevret stiller trolig med følgende lag mot Vålerenga (4-4-2): Pål Vestly Heigre – André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Indridi Sigurdsson – Steinthor Thorsteinsson, Magne Hoseth, Joackim Jørgensen, Yann-Erik de Lanlay – Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.

Kampen kan du kjøpe på aftenbladet.no eller følge gjennom tekst-live fra klokken 18.30.

Les også

  1. Berisha og Bödvarsson på topp

  2. Bertelsen spilte treningskamp for Sandnes Ulf: - Det er stille i markedet

  3. Molde er nest yngst i eliteserien

Les mer om

  1. Forsesong
  2. Jón Daði Böðvarsson
  3. Viking FK