Fotball

Nå kan Sandnes Ulf-spissen få hjelp: – Det fungerer ikke som vi ønsker

Kent Håvard Eriksen har ikke scoret som ventet for Sandnes Ulf denne sesongen. Nå kan han få hjelp.

Kent Håvard Eriksen har fire scoringer så langt denne sesongen.
  • Egil Ø. Nærland

– Ja, vi innser at det ikke fungerer som vi ønsker når Kent er alene som spiss, og vi vet at han fungerte bedre med én spiller tettere på forrige sesong. Klart jeg vurderer om vi skal endre formasjon, sier trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Han har akkurat sett de lyseblå tape 0–1 for Mjøndalen på Isachsen stadion ved Drammenselva, en kamp der Sandnes Ulf hadde sjanser nok, men der det likevel ble for spedt i avslutningene.

Les også

Origo spilte fotball med mangokjerner og lærte norsk av Davy Wathne

– Vi er ikke rå nok i avslutningene, vi er ikke beslutsomme nok, vi gjør merkelige feil, vi avventer, oppsummerer Sæternes.

– Mjøndalen var kanskje hakket bedre enn oss før pause, men vi gjorde mer enn nok til å utligne og vinne de siste 45 minuttene. Når vi ikke klarer det, er det naturlig at vi må vurdere å endre formasjon.

Kent Håvard Eriksen scoret 15 ganger forrige sesong da Sandnes Ulf spilte med såkalt diamant på midtbanen. Nå spiller laget 4–3–2–1. Eriksen har prøvd på høyre kant, men han er spiss.

Hittil har det blitt fire scoringer, tre, derav to fra straffemerket, mot Florø.

Les også

Sandnes Ulf forspilte en ypperlig sjanse til å ta andreplassen

Kommende lørdag kveld spiller Sandnes Ulf mot Kongsvinger på Sandnes stadion. Innen den tid må Sæternes og resten av trenerapparatet ha tenkt ferdig.

Dessuten må laget luke bort enkle feil som gir motstanderen unødvendige muligheter, slik som mot Mjøndalen.

Fire hjørnespark før pause var ikke etter planen mot hodesterke Mjøndalen-spillere. Det andre ga hjemmelaget seiersmålet.

Da nyttet det lite at Sandnes Ulf kjørte det meste av andre omgang og egentlig gjorde en god bortekamp.

Les også

Sandnes Ulf-børsen: Syv seksere, men ingen som strålte

Mjøndalen på sin side tok årets første hjemmeseier. Assistenttrener Øyvind Leonhardsen medgir at det ble vanskelig etter pause.

– Utrolig viktig for oss. Vi scorer lite, men vi slipper heller ikke inn mange mål. I dag ble det veldig vanskelig etter pause, men tre poeng er tre poeng, og vi er trygge på at vi skal heve oss utover i sesongern, sier den tidligere landslagsspilleren til Aftenbladet.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. OBOS-ligaen
  3. Fotball 1. div
  4. Mjøndalen IF