Fotball

Mourinho etter Zlatan-comebacket: - Det er følelsesmessig sterkt for oss alle

Zlatan Ibrahimovic fikk et kvarter som innbytter da Manchester United banket Newcastle 4–1 på Old Trafford lørdag kveld.

Zlatan Ibrahimovic var tilbake for Manchester United lørdag.

Seieren gjør at United (26 poeng) fortsatt er tabelltoer i Premier League, åtte poeng bak byrival City som leder.

Anthony Martial, Chris Smalling, Paul Pogba og Romelu Lukaku scoret målene for «de røde djevlene» lørdag. Dwight Gayle sendte Newcastle i føringen, men Rafael Benítez' mannskap måtte likevel strekke våpen til slutt.

Veteranspissen Zlatan Ibrahimovic pådro seg en alvorlig korsbåndsskade mot Anderlecht i europaligaen i vår, men lørdag var United-profilen på benken da «de røde djevlene» tok imot «The Magpies».

Les også

Zlatan snakker ut om skademarerittet: – Lå i sengen i 12 timer uten å kunne røre meg

Ellevill jubel

Svensken kom inn kvarteret før slutt, og hjemmefansen jublet omtrent hver gang han var borti ballen. Ibrahimovic-mål ble det ikke, en god mulighet på tampen til tross, men United-manager José Mourinho er nok svært tilfreds med å ha kraftspissen tilbake i aksjon.

– Jeg er takknemlig for å være tilbake igjen. Det føles spesielt, sa Zlatan selv etter kampen.

– Vi hadde kontroll på andre omgang. Vi hadde mål og flotte involveringer, og fikk samtidig til et veldig følelsesmessig sterkt øyeblikk for oss alle, for alle som har vært nær Zlatan. Han har hatt en av de verste skadene i fotballen og kommet tilbake, og det er en stor glede, sa José Mourinho på pressekonferansen.

Lørdag var det 216 dager siden svenskens forrige kamp, ifølge statistikktjenesten Opta.

Midtbanemannen Paul Pogba var også tilbake lørdag. Franskmannen, som hadde vært på sidelinjen siden september, var toneangivende for hjemmelaget underveis. Scoringen hans til 3-1 kom etter flott samspill med Marcus Rashford i det 54. minutt.

– Pogba påvirker måten vi spiller på. Da han var skadet bestemte jeg meg for å holde munnen lukket, for jeg mente det var det beste å gjøre. Vi kan ikke gråte, vi måtte finne løsninger, men jeg vet og lagkameratene vet at det er noen spillere som har den påvirkningen på laget, sa Mourinho.

Paul Pogba (midten) scoret for United lørdag.
Les også

Sveriges suksesstrener irritert etter Zlatan-spørsmål. – Det er helt utrolig

Fem poeng over nedrykk

Newcastle og Benítez ligger på 11.-plass i Premier League etter 12 runder. Laget har 14 poeng så langt, fem mer enn West Ham på direkte nedrykk.

Dwight Gayle ga bortelaget føringen etter et knapt kvarter på Old Trafford. Scoringen kom etter en feil av Uniteds svenske stopper Victor Lindelöf. Gayle satte ballen sikkert i mål via lengste stolpe.

I det 37. minutt utlignet imidlertid Anthony Martial, før Chris Smalling headet United i ledelsen like før pause. Pogba og Romelu Lukaku sørget for å fastsette sluttresultatet til 4-1. Det var en lettelse for United-spiss Lukaku, som har slitt foran kassen den siste tiden.

(NTB)

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Zlatan Ibrahimovic
  3. Paul Pogba
  4. José Mourinho
  5. Newcastle United FC