Fotball

Derfor er Nordlie i offside

Her er Lars Tjærnås’ 3 onside, 3 offside og tips før helgens runde i Tippeligaen.

Tom Nordlie har ledet Sandnes Ulf i sju kamper uten seier. Jarle Aasland

 • Lars Tjærnås

Tre onside

1. Vidar Örn Kjartansson: Islendingen er en målgarantist, men også mye mer enn det. Binder opp forsvarere, skaper rom, og skaper sjanser for seg selv og laget. Det viktigste er likevel at han scorer mål, mål og mål. Gi mannen et norsk pass.

2. Kristoffer Barmen: Branns unge midtbanespiller har fått mye og tøff kritikk for sin manglende effektivitet som spiss. Noen har også antydet at han får mye spilletid fordi faren er styreleder. Mot Strømsgodset spilte han på sin favorittplass, og gjorde det han har gjort hele veien, en hundre prosent ærlig jobb for laget.

FOTBALLBLOGGER: Lars Tjærnås.

3. Mohamed Elyounoussi: Etter en landslagspause der han var i troppen mot Italia uten å få spille, slo Moldes unge ving til med storspill og to nye scoringer i seieren mot Lillestrøm. 20 åringen er en av mange gode grunner til at moldenserne cruiser mot et overlegent seriegull.

Tre offside

1: Tom Nordlie: Etter spillemessig fremgang de siste kampene, var hjemmekampen mot Sarpsborg en kamp der det var realistisk å tro på seier. Fasit etter kampen viste null poeng og en skremmende svak prestasjon. På de syv kampene han har ledet laget har de lyseblå fortsatt ikke vunnet.

2: David Nielsen: Én seier på de seks siste kampene er ille. Fire hjemmekamper uten seier på "Fort Marienlyst" er enda verre. Dansken har fått en veldig tøff jobb etter å ha tatt over for Ronny Deila, og må finne seg i at stadig flere stiller spørsmål om han er rett mann på rett plass.

3: Per Morten Kristiansen: Som keeper og kaptein har veteranen et ekstra stort ansvar for at FK Haugesund kommer seg ut av bunnstriden de er involvert i. Da passer det dårlig at det var hans tabbe som første til at Vålerenga tok ledelsen på Ullevaal. Var heller ikke patent på den siste scoringen.

Tjærnås-tipset

Brann-Sandnes Ulf 2-0

Bodø/Glimt— Strømsgodset 3-2

Vålerenga-Molde 2-2

Viking- Start 2-1

Lillestrøm-Odd 1-3

Aalesund-Stabæk 1-0

Sarpsborg-Sogndal 3-1

Haugesund-Rosenborg 0-2

Enig med Tjærnås? Diskuter her:

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tjærnås hyller Karadas og «Brutter'n» -refser hele Molde

 2. MENINGER

  Dette tror Tjærnås om runden

 3. MENINGER

  Tjærnås: Tom Nordlie er blant ukens vinnere i eliteserien

 4. MENINGER

  «En oppvisning i akrobatikk verdig sirkus Arnardo»

 5. FOTBALL

  Tjærnås bommet totalt på tabelltipset: - Jeg drar nisseluen over ørene

 6. FOTBALL

  Slik har eliteserielagene prestert i vinter: – Bare å sette penger på at vi rykker ned