Prisene får TV 2-ekspert til å riste på hodet: – Det henger ikke på greip

De søkkrike Premier League-klubbene har startet sommershoppingen. Pengene har allerede fått bein å gå på.

Mohamed Salah (til venstre) er allerede hentet dyrt til Liverpool. Alexandre Lacazette er på vei til Arsenal for ny klubbrekord, mens supertalentet Kylian Mbappe spås å koste langt over en milliard kroner dersom han forlater Monaco.
  • Kjetil Flygind

Mens storklubber som Manchester United og Chelsea foreløpig ligger lavt, er sjekkheftene vidåpne hos flere av Premier League-rivalene.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad bare rister på hodet av prislappene som klubbene opererer med.

– Jeg føler jeg sier det samme hvert år. De prisene henger ikke på grep, sier Wikestad til Aftenposten.

Og fortsetter:

– Milliarder av kroner er allerede brukt. Prisene dobler seg jo nesten fra sommer til sommer. Summene og lønningene i dag var jo utenkelig for bare noen få år siden. De starter på et spent nivå som er helt hinsides.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Lars Tjærnås kaller det «vente-leken».

– Mange jakter de samme spillerne. Da øker prisen. Når de mest attraktive spillerne har gått til de mest pengesterke klubbene, er det de nest mest pengesterke klubbene sin tur til å forsyne seg. Derfor tror jeg mye kommer til å skje sent, og nesten samtidig, i overgangsvinduet, sier han.

Alexandre Lacazette skal være klar for Arsenal. Spissen kommer fra Lyon og koster over 600 millioner kroner.

– Kan bli en sensasjon

Everton er blant klubbene som har latt kontoen blø til nå. Keeper Jordan Pickford (23) er hentet for rundt 300 millioner kroner, mens midtstopper Michael Keane (24) kan komme til å koste godt over 300 millioner. Liverpool-klubben har også hentet spissen Sandro Ramirez.

Byrival Liverpool er også godt i gang med forsterkningene. Mohamed Salah (25) er hentet for over 350 millioner kroner. Midtbanespiller Naby Keita (22) er også sterkt ønsket på Anfield. Heller ikke han kommer på billigsalg.

Bernardo Silva (t.v.) er allerede klar for Premier League og Manchester City. Der kan han bli lagkompis med Dani Alves (t.h.) som skal være på vei til samme klubb. Her fra en Champions League-kamp mellom Monaco og Juventus.

I Manchester har Pep Guardiolas City allerede bladd opp drøye 450 millioner kroner for Bernardo Silva (22) fra Monaco.

– Han tror jeg kan bli en sensasjon i Premier League, sier Wikestad.

Og flere er på vei.

Mohamed Salah er klar for Liverpool. Den offensive forsterkningen kommer fra Roma.

Frustrert Mourinho

Men på den andre siden av byen sitter José Mourinho i United med foreløpig bare én ny spiller: svenske Victor Lindelöf (22). Også han koster over 300 millioner kroner.

Real Madrid-spissen Álvaro Morata (24) kan bli United-klar i løpet av denne uken. Trolig skal flere inn.

– Jeg skjønner om Mourinho begynner å bli utålmodig. Listen over de han ønsker seg ble gitt til ledelsen allerede etter siste serierunde, sier Wikestad.

Men Lars Tjærnås kjøper ikke frustrasjonen.

– Han har en stall som fortsatt er bred nok og god nok til å fighte helt der oppe, og Mourinho bør konsentrere seg aller mest om å utvikle laget og de spillere han ikke fikk nok ut av i fjor. Han kommer til å få brukt nok av pund også i sommer- bare vent.

I London venter uansett både supportere og manager Antonio Conte på at noe skal skje i Chelsea. Wikestad tror nøkkelen heter Diego Costa.

– Chelsea har ett problem, det er ganske stort, og det heter Diego Costa. Akkurat nå holder han både Chelsea, Conte og Romelu Lukaku (Everton-spiss, red.anm.) som «gissel». Han vil ikke til Kina, selv om Chelsea kan være villige til å selge til hvilken klubb som helst bare de får pengene sine. Det blir bare spekulasjoner, men det virker som Lukaku er den de ønsker inn, sier Wikestad.

Jordan Pickford er hentet til Everton for rundt 300 millioner kroner. Keeperen voktet buret for England i U21-EM tidligere i sommer.

King som backup for Kane?

Arsenal virker å være i gang, og franske Alexandre Lacazette (26) skal være så å si klar for Arsène Wengers lag. Men det koster. Rundt 600 millioner kroner, skal en tro rapportene.

Tottenham sitter stille i båten. Men en backup for spiss Harry Kane står på ønskelisten. Det kan bli Joshua King.

– Det kan bli veldig spennende om det skjer. Han kan bekle både å være backup for Kane, og å spille i tierrollen, sier Wikestad om den norske landslagsspissen.

Kylian Mbappe er brennhet på overgangsmarkedet. Men hva gjør den 18 år gamle Monaco-spissen? Blir han eller går han? Interessentene står uansett i kø. Og prisen blir skyhøy.

Lars Tjærnås mener Liverpool må på jobb utover Salah-signeringen. Han mener Jürgen Klopp må hente en stopper, en back og en erfaren sterk boks-spiss.

Wikestad sier han er bekymret for Liverpool.

– De trenger solid backup i alle posisjoner. For å tåle belastningen det blir å skulle spille i Europa denne sesongen. Troppen er ikke bred nok, det så vi i fjor, sier han.

Premier League-sesongen sparkes i gang 12. august.

Hør Aftenpodden Sport hvor de elleville overgangssummene i England diskuteres:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk