Fotball

Doddo: «Brann brenner ikke lenger»

Det lukter ikke mål av Branns spisser, skriver BT-blogger Doddo etter tapet mot Strømsgodset.

Til neste sesong må Brann skape profiler, og det betyr at de må by på seg selv, skriver BTs Brann-blogger Doddo. Her går Vito Wormgoor og Fredrik Haugen slukøret av banen etter tapet mot Strømsgodset i Drammen søndag.
  • Eduardo Doddo Andersen

To av Branns mest rutinerte spillere var ikke med østover. Sivert Heltne Nilsen var ute med karantene, mens Kristoffer Barmen var ute med skade. Dermed ble Haugen midtbaneanker, mens Skaanes og Orry Larsen, to spillere som har slitt med tillit og spilletid, inntok plassene som indre løpere. Den nye konstellasjonen ble ingen suksess. Midtbanen ble for lett, og savnet etter en lederskikkelse tydelig.

Les også

Brann-børsen: «Han hang ikke med i brudevalsen»

Hovedårsaken til at Brann taper nok en kamp, og dermed forsvant ut av medaljekampen, handler imidlertid om fraværet av en notorisk goalgetter.

Det lukter ikke mål av Branns spisser. Deyver Vega leverer varene, men han er en enslig svale der fremme. Jakob Orlov var akkurat tilbake fra skade og var rusten. Torgeir Børven har sjelden lykkes i Brann-drakten, og lyktes heller ikke denne gangen, mens Azar Karadas knapt får spilletid.

Brann skal ha honnør for at de prøvde og de skal ha for at de aldri ga opp, men det er også alt.

BTs Brann-blogger, Eduardo «Doddo» Andersen.

Strakk ikke til

Strømsgodset ble for sterke. Formlaget fremfor noen i eliteserien tok nok en seier, og den var fortjent. Brann var riktignok med på leken i enkelte perioder av kampen, men i de avgjørende situasjonene strakk ikke rødtrøyene til.

Les også

«2700 minutter for ingenting»

I forsvar var de ikke tette nok på Strømsgodsets spisser, mens de i angrep ble for upresise og fantasiløse. De to siste faktorene kjenner vi til fra tidligere. De er med på å forklare hvorfor denne sesongen ender opp med å bli en av de forglemmelige.

Den er allerede glemt.

Stopper opp

Solid struktur godt forsvarsspill har tatt Brann langt, men uten mer kreativitet på midten og i angrep, så stopper fremgangen opp.

Da stopper også publikumsinteressen opp. Det siste er alvorlig. Uten et stort og engasjert publikum er hele auraen rundt Brann borte.

Les også

Pedersen hysjet mot Brann-supporterne etter scoringen: – De er ikke så glade i meg

Noen få er imponert og fornøyd med Brann prestasjoner og resultater de to siste sesongene. Noen få er misfornøyde og mener at resultatene er tuftet på defensiv og kjedelig fotball.

De aller fleste bryr seg imidlertid ikke om verken det ene eller det andre. Brann er ikke inne på radaren deres. De er fullstendig likegyldige til alt som foregår på Kniksens plass.

Les også

VIDEO: Dette Deyver Vega-innlegget endte nesten i absurd scoring

Brann har sluttet å brenne.

Til neste sesong har Brann en dobbel utfordring. De skal forbedre seg, og de skal lokke publikum tilbake til Brann Stadion. De siste betyr at Brann må spille mer attraktiv og kreativ fotball. Det betyr også at de må skape profiler, og det betyr at de må by på seg selv.

Les også

Dette er Branns egen dom over sesongen

Det trenger ikke å være noen motsetning mellom disse målsettingene.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Brann
  2. Doddo
  3. Eliteserien
  4. Fotball
  5. Brann Stadion