Nå får Ødegaard reise verden rundt med stjernegalleriet

Privatfly, luksushoteller og hylende fans er bare noe av det som venter 16-åringen i sommer.

Etter tre scoringer overlot Cristiano Ronaldo scenen til Martin Ødegaard i går kveld.
  • Fredrik Saltbones

SANTIAGO BERNABEU, MADRID: 16 år og 158 dager gammel ble Martin Ødegaard tidenes yngste Real Madrid-spiller. Men det er først i sommer, at det virkelig blir gøy. Da skal han på turne med stjernene.

Reporter Fredrik Saltbones

Etter 57 minutter skjedde det: Inn MartinØdegaard. Ut: Cristiano Ronaldo.Real Madrid Getafe 7-3

Det er et drøyt år siden han debuterte med et brak i den norske eliteserien som 15-åring.

I går kveld oppnådde MartinØdegaard(16) noe av det største man kan gjøre som profesjonell fotballspiller: spille førstelagsfotball for Real Madrid.

Den norske 16-åringen erstattet selveste Cristiano Ronaldo, som i forkant hadde scoret tre mål, til stående jubel fra hjemmepublikumet på mektige Santiago Bernabéu.

Ronaldo gaØdegaarden god klem og et klapp på ryggen, før 16-åringen entret gressmatten med draktnummer 41 på ryggen.

De aller fleste hadde spådd atØdegaardville få et par minutter på slutten av oppgjøret, men kampuret på Santiago Bernabéu viste 57 minutter, ogØdegaardfikk dermed god tid til å vise hva han er god for. Og han gjorde seg slettes ikke bort. 16-åringen viste prov på teknikken, spilleforståelsen og overblikket som norske fotballelskere etter hvert er blitt så kjent med.

Ellevill kamp

Blant annet spilte han fri kantkollega Jesé, som dessverre for bådeØdegaardog Real Madrid, ikke klarte å omsette sjansen til mål alene med keeper. Men for hjemmepublikumet spilte egentlig liten rolle.

Førstelagstrenerne Paul Clement (t.v) og Fernando Hierro (t.h) ønsker Martin Ødegaard lykke til foran debuten i La Liga.

En ellevill fotballkamp endte til slutt hele 7-3, etter scoringer av Cristiano Ronaldo (3), James Rodriguez, Javier Hernandez, Jesé og Marcelo.En junidag i 1995 satte Alberto Rivera Real Madrid-rekord, da han 17 år og 111 dager gammel spilte en halvtime mot Celta Vigo. I går kveld ble den rekorden grundig slått: av MartinØdegaard.

Les også

Tjærnås: Gratulerer, Martin! Du viste at du duger.

16 år og 158 dager ble nemlig nordmannen den yngste som noensinne har spilt en offisiell kamp for Real Madrids førstelag.

Eventyret startet for alvor på Santiago Bernabéu i går kveld, men foreløpig er det helt i det blå hvor, eller på hvilket nivå, MartinØdegaardspiller neste sesong.

Luksushoteller

Mulighetene er mange, men én ting virker å være sikkert: 16-åringen skal være med på Real Madrids Australia— og Kina-turné i sommer, ogØdegaardblir også med når Real Madrid skal spille Audi Cup på Allianz Arena i München i starten av august.

Ifølge flere spanske journalister som Aftenposten har vært i kontakt med, skal deltagelse i denne sommerturneen være et eget punkt i nordmannens kontrakt.

Det betyr at 16-åringen garantert får muligheten til å vise seg frem sammen med resten av stjernegalleriet til Real Madrid mot lag som Roma, Manchester City, Inter Milan og AC Milan. Og han får ikke minst virkelig kjenne på livet som Real Madrid-spiller.

Privatfly, luksushoteller og hylende fans.

Les også

Jonas Gahr Støres Ødegaard-tabbe tok av på nettet

Dette er de planlagte Real Madrid-kamper i sommer:

  • AS Roma (18. juli), Melbourne i Australia
  • Manchester City (24. juli), Melbourne i Australia
  • Inter Milan (27. juli), Tianhe Stadium, Guangzhou i Kina
  • AC Milan (30. juli), Shanghai Stadium, Shanghai i Kina

I tillegg skal Real Madrid møte Bayern München og to andre lag i Audi Cup i august.

Kan bli lånt ut

Journalist i Radio Marca Antón Meana forteller atØdegaardmå vise seg frem i sommer, hvis det skal bli aktuelt med førstelagsspill i Real Madrid fra og med neste sesong.

— Det er umulig å vite hvorØdegaardspiller neste sesong. Men det jeg kan si, er at Real Madrid-ledelsen er veldig fornøyd med ham. Han kommer til å være med førstelaget i hele sesongoppkjøringen, og ut ifra hvordan han gjør det, vil de ta en avgjørelse, sier Meana til Aftenposten.

Alberto Piñero er Madrid-korrespondert for det internasjonale fotballnettstedet Goal.com. Han trorØdegaardblir utlånt neste sesong.

— Jeg tror ikke han spiller på førstelaget til Real Madrid, hvert fall. Han trenger nok mer tid, både til å tilpasse seg nivået og spillestilen, men også språket og kulturen. Jeg tror han blir utlånt, og da til en annen La Liga-klubb. Getafe, Espanyol eller Rayo Vallecano kan være aktuelt. Det er klubber som har et godt forhold til Real Madrid.