Southampton stormer mot Champions League

Og Manchester City holder følge med Chelsea.

Sadio Mané omringes av lagkameratene etter den spektakulære 1-0-scoringen mot Arsenal.

Det siste Southampton gjorde før nyttår var å spille 1-1 mot serieleder Chelsea.

På den første dagen i 2015 møtte de tabellnabo Arsenal. Før kampen lå lagene på henholdvis 4. og 5. plass, begge med 33 poeng. Så dette var utvilsomt en svært viktig kamp for å henge med i duellen om 4. plassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Og hjemme på St. Mary's var det Southampton som tok ledelsen etter 34 minutter ved Sadio Mané, samme spiller som scoret mot Chelsea. Arsenal-keeper Szczesny var ute på bærtur, og frå nesten død vinkel fikk Mané satt ballen i mål. Mertesacker forsøkte desperat å hindre scoring, men lyktes ikke.

Ti minutter ut i 2. omgang hadde Sanchez en kjempesjanse til å utlikne for Arsenal, men i stedet var det Southampton som gikk opp i 2-0 like etter ved Dusan Tadic. Arsenal-manager Arsene Wenger kunne bare konstatere at forsvar og keeper rotet det til for seg selv.

Det endte 2-0, og dermed er Southampton på 4. plass bak Chelsea, Manchester City og Manchester United. Arsenal er nummer fem.

Les også

Liverpool rotet bort to poeng mot bunnlaget

Mistet halve laget

Southampton spilte i League One — tredje nivå i engelsk fotball - så sent som i 2011. I sommer mistet de manageren pluss flere av sine beste spillere, men den nye manageren Ronald Koeman har virkelig vært en suksess så langt.

Uansett ligger klubben an til å få sin beste plasering noensinne siden Premier League ble etablert. Beste til nå er forrige sesongs 8. plass.

Men vi skal ta med at Southampton ble nummer to på øverste nivå i 1983/84-sesongen, altså før Premier League.

Lampard matchvinner

Frank Lampard kom inn og berget tre poeng for Manchester City.

Kun seier var godt nok for Manchester City som tok imot Sunderland. For noen dager siden kastet City bort en 2-0-ledelse mot Biurnley og klarte bare ett poeng i den kampen.City eide ballen hjemme mot Sunderland, men ved pause sto det 0-0. Etter 57 minutter fikk vertene endelig uttelling etter et flott langskudd av Yaya Touré. Stevan Jovetic la på til 2-0 ti minutter senere, men denne kampen var langt ifra over.

Like etter sørget Jack Rodwell nemlig for ny spenning med sin redusering mot gamleklubben. Minutter senere sto det 2-2 etter at en annen tidligere City-spiller, Adam Johnson, hadde scoret på straffe.

Dermed så det ut til at City skulle tabbe seg ut igjen, men neida. I en spinnvill 2. omgang satte Frank Lampard inn 3-2 etter 73 minutter, tre minutter etter at han ble byttet inn.

Så sent som nyttårsaften ble det klart at Lampard blir i Manchester City sesongen ut. Egentlig løp leieavtalen med hans amerikanske klubb New York City ut ved årsskiftet.

Med seieren har serietoer City fortsatt god kontakt med Chelsea på toppen.

Hangeland på benken

Brede Hangeland ble sittende på reservebenken da Crystal Palace spilte 0-0 borte mot Aston Villa. Det var Keith Millen som ledet Palace i påvente av at Alan Pardew skal ta over som manager. Pardew så kampen fra tribuneplass.

Pardews gamle klubb Newcastle spilte 3-3 i en utrolig kamp hjemme mot Burnley. Tre ganger tok Newcastle ledelsen, men alle gangene slo Burnley tilbake. Newcastle ble ledet av vikarierende manager John Carver.

West Bromwich har ansatt Tony Pulis som ny trener, og han bivånet fra tribunen da WBA klarte 1-1 borte mot West Ham.

Queens Park Rangers så ut til å ta en svært viktig seier, men Swansea berget 1-1 etter scoring av innbytter Wilfried Bony på overtid. Hull slo Everton 2-0.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk