Fotball

Molde røk på sitt første Europa League-tap

Gruppeleder Molde skapte flere fete sjanser mot Fenerbahçe, men måtte omsider gi tapt i Europa League.

Ole Gunnar Solskjær måtte tåle sitt første tap i sin andre periode som manager i klubben.
  • Lars Anders Vestad

Det tok fem kamper før Molde røk på sitt første tap i Europa League. Torsdagens kamp mot Fenerbahçe var av det jevnspilte slaget, og Molde skapte minst like mange sjanser som de meritterte gjestene.

Les også

Solskjær: - Vi kan fortsatt vinne gruppa

Forskjellen lå i at Fenerbahçe var et par hakk hvassere innenfor 16-meteren. Etter 68 minutter styrte Fernandão et innlegg fra venstre enkelt i mål, og seks minutter før slutt kunne Ozan Tufan enkelt trille inn lagets andre mål etter surr i Molde-forsvaret.

Regnværet gjorde forholdene vanskelige på Aker Stadion.

Molde klarte ikke å slå tilbake etter de to målene, og på overtid ble Knut Olav Rindarøy sendt i garderoben etter å ha mistet hodet og stemplet en motspiller med overlegg. Utvisningen gjør at backen mister neste kamp mot Ajax og kan bety at han i tillegg er ute når 16-delsfinalene starter på nyåret.

Les også

Laaangt opp til mesterligaen for Rosenborg

Åpnet best

Det var Fenerbahçe som kom best i gang i regnværet på Aker stadion, men Nani og de andre stjernene klarte ikke å skape de helt store farlighetene. Molde våknet litt etter hvert, og da det var spilt 14 minutter kom de til noe som liknet på en sjanse.

Fredrik Gulbrandsen, som startet sin første kamp etter det langvarige skadeavbrekket, løp opp en lang ball helt nede ved venstre hjørneflagg. Spissen slo deretter et hardt og lavt innlegg foran mål, som Mohamed Elyounoussi jaget. Det var imidlertid ingen som fikk en tå på ballen, så den suste rett forbi Fabiano i gjestenes mål og ut over kortlinjen.

19 minutter var spilt da Fenerbahçe fikk en ypperlig mulighet. Diego slo ballen perfekt inn i boksen til Souza, som sto helt alene på sju-åtte meters hold. Midtbanespilleren fikk all verdens tid til å sikte, men styrte ballen rett på keeper Ethan Horvath, som holdt den i fast grep.

Les også

Eliteserien i fotball kan havne hos NRK i stedet for TV 2

Tverrligger-treff

Fem minutter senere fintet Martin Linnes seg innover fra høyresiden og ble felt av Fenerbahçes Hasan Ali Kaldirim, som korrekt fikk det gule kortet. Molde fikk på sin side frispark i god posisjon til høyre for 16-meteren, og det tok Etzaz Hussain seg av. Hussains lave skudd rett på mål kom noe overraskende, men keeper hadde grei kontroll.

Alper Potuk fikk en god skuddmulighet fra 16 meter etter 38 minutter, men angriperen sendte ballen rett på Ethan Horvath. I det påfølgende angrepet kom Sander Svendsen enda nærmere scoring, da han skjøt ballen kontant i tverrliggeren.

Les også

Dette frykter Fenerbahce mer enn noe annet i Molde

Det var målløst til pause, og da lagene kom på banen igjen var Fredrik Gulbrandsen igjen i garderoben. Ola Kamara kom inn på topp. Molde hadde fortsatt et godt grep om kampen, og etter 58 minutter viste Mohamed Elyounoussi klasse, da han driblet seg forbi tre-fire Fenerbahçe-spillere før han smelte til. Ballen strøk like utenfor venstre stolpe.

...så kom smellen

Etter 67 minutter fikk bortelaget full klaff. Alper Potuk skrudde ballen perfekt inn til Fernandão på bakre stolpe. Angriperen steg til værs og styrte ballen enkelt forbi Horvath og i mål.

En skikkelig kalddusj, men det virket ikke å ta motet fra Molde. Fem minutter senere vendte Elyounoussi opp og avsluttet fra åtte-ni meters hold, men keeper Fabiano var ute i full strekk og slo ballen ut til corner. Like etter slo Martin Linnes et strøkent innlegg fra høyrekanten, men foran mål klarte ikke Etzaz Hussain å samle seg og styre ballen i mål, slik han burde gjort.

I kampens 80. minutt var det nok en gang nesten for Molde. Sander Svendsen slo en god corner fra venstre, og inne i boksen steg Elyounoussi til værs og headet. Høyt over.

Seks minutter før full tid sikret Ozan Tufan seieren for bortelaget. Fernandão mislyktes alene med Horvath, men Tufan var på rett sted til rett tid og trillet ballen inn i det åpne målet.

Til tross for 0-2-tapet topper Molde fortsatt gruppe A med ti poeng. Fenerbahçe ligger på 2. plass med åtte.

  1. Les også

    Deila: - Jeg leser ikke skotske aviser

  2. Les også

    Opdal skal i dialog med Start

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Fenerbahçe SK