Fotball

- Har aldri opplevd maken til interesse

Over 10 000 vil se RBK slå ut Debrecen.

Rosenborgs supporterklubb Kjernen i en tidligere kamp. Mot Debrecen ventes det også mange på tribunen.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): De første kvalikrundene i e-cup har tradisjonelt blitt spilt for svært glisne tribuner, hvor man kan høre spillerne snakke seg i mellom ute på banen.

Nå ser det imidlertid ut til at den økende interessen for et gulljagende RBK i serien også har spredt seg til Europa.

Playoff-runden til gruppespill har alltid vært brukbar populær, men i returkampen mot Debrecen i morgen er det ventet over 10.000 tilskuere. Til en kamp før playoffrunden. Etter at RBK i tillegg har med seg en seier fra bortekampen (3-2).

Les også

  1. TV 2 snur etter hatropene på Lerkendal

  2. Mens RBK trente var Riski på Bjørnebyes kontor

  3. Selnæs trente alternativt igjen

300.000 i kassa

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, sier hun ikke kan huske at det har vært tilsvarende interesse rundt en slik type kamp i hennes tid i klubben. Hun har jobbet i Rosenborg siden 2005. — Etterspørselen har vært så stor at vi har måttet åpne opp deler av tribunen vi pleier å holde stengt på dette tidspunktet av kvalifiseringen. Nettopp på grunn av at det ikke pleier å være behov, sier Dyrhaug til adressa.no.

Hun kan fortelle at de nå vil passere 10.000 tilskuere torsdag kveld. Noe som gir nærmere 300.000 kroner ekstra i klubbkassa.

— Vi har ikke budsjettert med 3. kvalikrunde i det hele tatt, men da vi diskuterte saken etter å ha slått ut KR, trodde vi på om lag fem tusen til denne kampen. Det er svært gledelig at vi tar feil, forteller hun.

30 fra Ungarn

De aller fleste på tribunen i morgen vil naturlig nok holde med dem i svart og hvitt. Det er meldt ca 30 tilskuere fra Ungarn, og Dyrhaug regner med en rolig kamp fra tribunen.

— Ja, vi har ikke fått noen indikasjoner på noe annet. Vi har nok hatt større utfordringer tidligere, smiler hun – og tenker blant annet på Legia Warszawa-kampene i 2012. — Akkurat nå tenker jeg mest på at det er gledelig at stadion fylles, og laget trenger støtten. Vi kan ikke ta noe for gitt selv om vi fikk med oss et godt resultat på bortebane, sier hun, og tenker på Molde-kampen tirsdag (røk på bortemål).

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. Debrecen FC