Fotball

Tusener møtte Rekdal med bursdagssang

<p><strong>Brann — AaFK 1-2:</strong> Ålesund sto på hodet da cupheltene kom hjem.</p>

folkehav222
 • Marius Rosbach
 • Line Helgesen

ÅLESUND (smp.no) : «Halve» Ålesund var på beina for å ta i mot cupheltene i Aalesund ved St. Olavs Plass i sentrum søndag kveld.

Fra scenen var det planlagt underholdning og AaFK-sanger til spillerne ankom byen og banketten ved Rica Parken hotell.

Folkemengden måtte smøre seg med tålmodighet før flyet med spillerne landet på Vigra, men noen minutter før klokka 22 kunne spillerne ønskes velkommen ut på scenen til ellevill jubel fra publikum.

(Artikkelen fortsetter)

Stor jubel da spillerne ankom gullfeiringen i sentrum noe forsinket. – Det er like vilt og rått og tilfredsstillende hver gang, sa Kjetil Rekdal til smp.no etter å ha vært på scenen og mottatt hyllesten. (Foto: Morten Hjertø)

 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

(Artikkelen fortsetter)

svp://99519?view=ap

Her hylles helten VIDEO: Her hylles cuphelten

Mest jubel fikk nummer 31 Michael Barrantes, trener Kjetil Rekdal og selvsagt kaptein Danien Arnefjord.

– Jeg vil bare si at jeg er utrolig stolt over å stå som kaptein for dette laget. Vi gjorde en fantastisk kamp i dag, og den støtten vi har fått i Oslo hele helgen og som vi får her nå — er helt unik, sa Arnefjord fra scenen.

(Artikkelen fortsetter)

svp://99533?view=ap

Vi var kampklare! VIDEO: Reaksjoner Aalesund

Bursdagssang for Rekdal

Deretter ble det bursdagssang for trener Rekdal i anledning 43-årsdagen, før sjefen selv fikk mikrofonen.

– Forrige gang vi stod her sa jeg at «neste gang skal vi feire noe annet», men vi måtte ta med oss et cupgull til før vi skal klare å rote oss lengre opp på tabellen, sa Rekdal.

Treneren benyttet anledningen til å takke både spillere, støtteapparat, klubben og investorer for innsatsen – og selvsagt supporterne.

Og før det var tid for å synge «We are the champions» kom også romsdalingen med følgende innrømmelse: – Jeg har nok blitt litt mer sunnmøring etter at jeg kom hit.

(Artikkelen fortsetter)

svp://99532?view=ap

Sorry Bergen VIDEO: Reaksjoner Brann

– Vilt, rått og tilfredstillende

– Det er like vilt og rått og tilfredsstillende hver gang, sa Rekdal til smp.no om det å ta i mot hyllesten fra fansen på hjemmebane.

Men suksesstreneren gjentok at klubben er klare til å sikte høyere i serien: – Titler står i historiebøkene og nå har Aalesund to NM-gull. Nå er det på tide at vi også kjemper om medaljer i serien.

Spillerne og støtteapparatet samles på Rica Parken for cup-nachspiel ut i de sene timer, og skal vi tro Rekdal kan det bli hæla i taket.

– Ja, nå skal jeg ta meg den dram, jeg også — det har jeg ikke gjort ennå, sa Rekdal før seansen på Sankten ble avsluttet.

– 6000 mennesker

Allerede ved 21-tida anslo konferansier Per Jan Vinje at det var rundt 6000 mennesker på plassen. Allerede da stod folk som sild i tønne og stadig kom det flere mennesker sigende.

To av dem som hadde tatt turen var Emilie Veibust og Emma Kristiansen. Ingen av de to 13 år gamle jentene hadde muligheten til å være på cupfinalen på Ullevaal, men var klare til å feire fotballheltene i hjembyen.

– Nå er det vår tur. Foreldrene våres har reist fra oss til cupfinalen to ganger på rad, men i kveld kan vi bli med på feiringen, sier de to Blindheim-jentene til smp.no.

På scenen var en hel rekke artister og bidragsytere, blant annet Geir og Peter Rønning, samt Trine Klemetsen, som selvsagt dro i gang Skurken-sangen.

Ikke styrket beredskap

Til tross for at mange tusen mennesker har tatt turen til sentrum, hadde ikke politiet styrket beredskapen for kvelden.

– Nei, vi har ikke mobilisert noe ekstra i forhold til feiringen. Vi satser på glade og fornøyde AaFK-supportere som ikke vil noen vondt, forteller operasjonsleder Arne Skodje ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

VIDEO: Brann- og AaFK-supportere:

svp://99541?view=ap

— Vi har slukket Brann!

Kriblet i gamle fotballbein

Trond Fredriksen, en av cupheltene fra 2009, var også på plass for å ta i mot sine gamle lagkamerater. Han syntes det var ekstra gøy at klubben vant NM-gull så fortjent mot et tamt Brann-lag.

– Jeg setter pris på god underholding og det fikk vi i dag. Særlig Barrantes var stor, sier han.

Fredriksen som selv har nærmere 100 eliteseriekamper for AaFK, innrømmer at det kribler ekstra i beina under slike store kamper. Derfor valgte han å følge kampen hjemme på tv-skjermen istedenfor å ta turen til Oslo.

– Ja, akkurat sånne kamper savner jeg veldig. Men jeg unner dem virkelig dette av hele mitt hjerte, og det var utrolig artig å se dem løfta pokalen i dag, la Fredriksen til.

Vi fulgte kampen direkte her:

Les også

 1. Arnefjord: - Smaker best når man bidrar

 2. Barrantes: - Stor dag for meg og hele Ålesund

 3. - De må bare la være å komme hem igjen!

 4. Torp: - Ullevaal var stor og skummel i dag

 5. Mjelde ville bare hjem

 6. Nytt gull til familien Ulvestad

 7. Det oransje mareritt

 8. Fantastisk Barrantes avgjorde cupfinalen

 9. Her er finalelagene

 10. Kommentar: Derfor vinner Brann

 11. Grytebust: - Byen står sikker på hodet

 12. Matland: &ndash; Det er helt fantastisk!

 13. Austin: - Livet går videre

Les mer om

 1. Fotball-NM