Fotball

Braaten: - Jeg er helt vilt motivert

Vegard Braaten scoret to mål i sin første kamp etter skaden.

svp://30903?view=adressa
  • Rachel Nordtømme

LEVANGER — FREDRIKSTAD 4-1

27-åringen har vært forfulgt av skader det siste året, og oppgjøret mot Fredrikstad var den syvende fra start for spissen fra Troms. Etter elleve spilte kamper og ett mål, løsnet det så til de grader søndag kveld.

— Endelig får jeg være med å bidra igjen. Nå har jeg sett på altfor mange kamper. Nå er jeg helt vilt motivert, sier han til Adresseavisen.

STORSEIER: Vegard Braaten ble Levangers store helt mot Fredrikstad. Her er det Tom Erik Nordberg som feirer sammen med tomålshelten.
Les også

Årets første borteseier for Ranheim

To på 20

Det tok drøye tre minutter før et langt innkast fra Ørjan Hopen til Per Verner Rønning endte opp hos Braaten, som dunket ballen i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Hjemmesupporterne sang «sola skinner over Moan», men det var ikke tilfellet på Levanger søndag kveld. Likevel så det tidlig ut til å bli en fin opplevelse for de fremmøtte publikummerne.

Snaut 20 minutter ut i kampen fikk samme mann et gratis mål etter en real keepertabbe. Fredrikstads målmann Håvar Grøntvedt Jensen gikk ut for å ta ballen, men endte opp med å miste den. Braaten kunne dermed skyte på åpent mål.

-Å score to mål har alt å si for selvtilliten, da blir alt mye enklere, sier Braaten.

Like før hvilen fikk bortelaget et par gode sjanser. Netan Sansara var nære på når han fyrte av et skudd som fikk en uventet vri. Like etter sendte han en corner inn i feltet, som Abenzoar headet mot åpent mål. Bendik Bye sto på streken og fikk ryddet unna.

Les også

  1. Bent Sørmo fra RBK til Levanger

  2. Per Verner Rønning ferdig i Rosenborg

Straffe-dobbel

Ørjan Hopen gjør seg klar til å ta straffe for Levanger.

25 minutter før kampslutt ble Bendik Bye revet ned inne i 16-meteren. Ørjan Hopen satte ballen iskaldt ned til venstre for keeper som gikk feil vei.Drøye ti minutter senere tok en Braaten i kjempeform seg forbi to Fredrikstad-forsvarsspillere før han ble taklet. Det endte med et nytt straffespark til hjemmelaget. Hopen, også denne gangen, dundret til fra ellevemeteren, til venstre for keeper som ikke rakk å reagere.

— Straffe er mål, det er en selvfølge, sier Ørjan Hopen.

Likevel er han ikke helt fornøyd med kampen.

— Starten av andre omgang var litt ujevn. Vi klarer ikke helt å holde oppe trykket defensivt, sier han.

Levanger ligger fortsatt på nedrykksplass, bare ett poeng bak laget fra plankebyen over streken.

svp://30903?view=adressa

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Levanger FK
  3. Fredrikstad FK