Fotball

Skullerud: – Misfornøyd med at vi taper

Molde tapte, men hadde likevel full kontroll i den stekende varmen i Armenia.

Tor Ole Skullerud og Molde er videre i Champions League. Her fra seriekampen mot Sarpsborg.
  • Lars Anders Vestad

PYUNIK-MOLDE 1-0 (1-5 sammenlagt)

Molde-trener Tor Ole Skullerud ville se kompakt og kontrollert forsvarsspill i bortekampen mot FC Pyunik, og treneren fikk det som han ville inntil det var spilt 75 minutter på nasjonalarenaen i Armenias hovedstad.

Da mistet Thomas Kind Bendiksen ballen og ble straffet av hjemmelagets Zaven Badoyan. Badoyan avanserte frem mot Moldes 16-meter og skrudde ballen elegant rundt keeper Andreas Linde og i mål.

Badoyans perle ble kampens eneste mål. Molde gikk dermed videre med 5-1-seier sammenlagt.

– Vi ble sakte, men sikkert tunge og slitne de siste 15-20 minuttene. Selv om jeg er fornøyd med mye av det defensive spillet vårt, er jeg jævlig misfornøyd med at vi taper, sier Tor Ole Skullerud til Rbnett etter kampen.

Les også

Molde videre i Champions League tross tap i Armenia

34 grader

Treneren trekker frem kampen mot FC Pyunik som god trening i å spille mer kynisk enn spillerne er vant med, og at de fikk bra utbytte av de 90 minuttene i 34 graders varme. Likevel hadde han forventet litt mer av guttene.

– Jeg skulle gjerne sett at vi gikk på litt hardere mot slutten. Vi ble litt passive etter målet, sier han.

Vegard Forren irriterte seg i likhet med Tor Ole Skullerud over baklengsmålet 15 minutter før slutt, men stopperen mente backrekka fikk mange gode svar i løpet av kampen.

– Målet mot ble litt for enkelt, men jeg synes vi gjør en god kamp alt i alt. De skapte én sjanse i løpet av hele kampen, og akkurat det må vi være fornøyd med, sier han.

Les også

Strømsgodset - MFK utsettes

– Tøft

Stopperen, som var Moldes beste i den steikende varmen, spilte samtlige 90 minutter og så sliten ut etter kampen.

– Det var tøft. Vi er ikke vant til sånn varme vi som bor i Molde, men jeg synes vi jobbet godt og sto på. Vi er godt trente og holdt kampen ut, sier han.

Onsdag får Molde vite om motstander i neste runde i Champions League-kvalifiseringen blir Fola Esch fra Luxembourg eller Dinamo Zagreb fra Kroatia. Forren har tro på at laget kan bite fra seg i Europa i år.

– Uansett hvem det blir så skal vi forberede oss godt. Vi har kanskje bedre muligheter nå enn vi har hatt på lenge, og jeg håper vi bruker den erfaringen vi har for alt den er verdt, sier Forren.

– Ikke livredd

Molde-trener Skullerud spår et steintøft dobbeltoppgjør, uansett om det blir Fola Esch eller Dinamo Zagreb i neste runde.

– Jeg vil ha det dårligste laget. Kampen mellom de to lagene lever veldig ennå, men jeg tror laget fra Luxembourg er hakket dårligere enn Dinamo. Begge lagene er gode, men jeg ble ikke livredd av å se noen av dem, sier han.

Les også

  1. Skullerud: - Vi vet hva som venter - mot Bodø/Glimt

  2. Skullerud: - Pinlig oppførsel fra oss, det er bare tull

Les mer om

  1. Champions League
  2. FC Pyunik
  3. Molde FK