Fotball

Henger opp nett foran bortesupporterne på Aker Stadion

Molde tar ingen sjanser når beryktede Dinamo Zagreb-fans kommer på besøk i kveld.

SIKKERHETSNETT: Molde har hengt opp nett slik som Brann gjorde da de møtte Dinamo Zagreb i 2007. Den gangen ble et 40-talls personer fra Kroatia sendt heim med charterfly etter bråk i forbindelse med kampen.
 • Andreas Witzøe

MOLDE (rbnett.no): Før tirsdagens returoppgjør i tredje kvalikrunde i Champions League har Molde hengt opp et nett foran bortesupporterne.

Det er ventet minimum 50–60 bortesupportere til kveldens 3. kvalikrunde i Champions League.

– Kanskje vil det komme så mye som 200 tilreisende fra Kroatia, forteller Per Lianes, medieansvarlig i Molde FK.

De frykter ikke bråk, men vet at supporterne til Dinamo er beryktet som en av de mest ihuga supportergrupperingene i Europa. Bad Blue Boys, som supporterne kaller seg, har for vane å bruke store mengder pyroteknikk på tribunen. Det er frykten for at dette etter hvert skal kastes mot banen som gjør at det er innført ekstra tiltak med nett bak målet på østsida.

BRÅK I BERGEN: Det var mye bråk sist Dinamo Zagreb var i Norge.

– Sikkerheten står i sentrum. Vi mener vi har god kontroll og at det er ingenting å frykte, sier Lianes.

Erfaring

Det er ikke første gang MFK arrangerer såkalte høyrisikokamper. Kun for få år siden huset de Legia Warszawa i en slik kamp, derfor vet klubben av erfaring hva disse kampene innebærer av risiko. Tross advarsler om mulig bråk, gikk alt rolig for seg den gangen.

– Vi planlegger slik som vi pleier fram mot en slik kamp. Vårt mål er at alle som kommer til Aker stadion skal få en fin opplevelse, sier Lianes.

Les også

Skullerud: - Vi er så godt forberedt som mulig

Ekstra politi

Politiet i Molde hentet inn ekstra beredskap fra Trondheim og Aalesund til avviklingen av kampen. Operasjonsleder Frode Gjøsund forteller at det i tillegg til ekstra politi på selve kampen, vil være politipatruljer i sentrum.

– Forventningene er skrudd litt opp i forhold til hva som kan komme til å skje. Vi tror det kommer til å gå stille for seg, men er på vakt dersom noe skulle skje.

Gjøsund regner med det kommer til å være en del berusede bortesupportere, men at det ikke er noe nytt for verken politiet eller MFK.

– Vi ønsker at dette skal bli et idrettsarrangement Molde FK kan være stolte av, og et vi i politiet kan være fornøyd med gjennomføringen av.

Les også

Selvsikker Dinamo-trener: - Vi vil avgjøre i ordinær tid

Korrupsjon

Dinamo Zagreb er en klubb med mye internt bråk. Seinest for under en måned siden, i starten av juli, ble den svært upopulære klubbdirektøren Zdravko Mamic og hans bror Zoran, som er klubbens hovedtrener, fengslet. De var anklaget for korrupsjon og unndragelse av store pengesummer fra klubben.

Ifølge kroatiske skattemyndigheter skal brødrene ha unndratt omtrent 150 millioner kroner. En uke seinere ble brødrene løslatt etter at kausjonen på nærmere 15 millioner kroner ble betalt.

To grupperinger

Som en reaksjon på det de mener er dårlig klubbdrift, har Bad Blue Boys i mange år boikottet Dinamo sine heimekamper. Hovedsakelig er det misnøye med Zdravko Mamic, som de mener har for stor makt i klubben.

Boikotten har ført til at det har blitt dannet en ny supportergruppering som kaller seg Mamic boys, og disse grupperingene er i bitter strid. Så sent som etter klubbens andre kvalikrunde til Champions League i Luxembourg havnet de i slåsskamp med hverandre.

Per Lianes forteller at de vet hvem som kommer ut fra billettsalget, og at de som ikke har tillatelse til å dra på kamp da heller ikke har fått kjøpe billett. Dette gjelder hovedsakelig de i supportergrupperingene som er mest beryktet. Dermed håper de å unngå bråk ala det som skjedde i Luxembourg.

– Det er langt å reise hit fra Kroatia, så vi tviler på at folk som ikke har billett, tar turen.

 1. Les også

  Dinamo Zagreb-spiller får 900.000 i bot etter kampen mot Molde

 2. Les også

  Returoppgjøret i Molde blir vist på norsk TV

 3. Les også

  Målscorer Kamara om grisespillet: - Det var tøft

Les mer om

 1. Champions League
 2. Molde FK
 3. NK Dinamo Zagreb