Fotball

Hjerteskjærende for Rekdal og Start: Rotet bort ledelse og rykket ned

Kristiansand-laget rykket ned til 1. divisjon.

Kjetil Rekdal og Start ledet, men måtte til slutt se at det ble nedrykk.
  • NTB

Haugesund – Start 2–1 (0–1)

Med Stabæk-poeng mot Strømsgodset måtte Start slå Haugesund for å redde plassen i Eliteserien. Men med 1-3-tap i Haugesund må sørlendingene til 1. divisjon.

– Det er klart det er trykket stemning i garderoben. Vi hadde stø kurs mot å klare dette, men mot slutten har vi akkurat ikke vært gode nok. Det er tungt å svelge, men det er ikke kampen i dag som gjør at vi ikke klarer oss, sier Start-trener Kjetil Rekdal til Eurosport.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi har gitt alt i alle kamper. Jeg er fryktelig skuffet. Det er helt ubeskrivelig. Det er en tom følelse. De får et pissemål på dødball. Det er tungt nå, sier Simon Larsen til kanalen.

Simon Larsen var langt nede etter at Start rykket ned.

Vil bli med Start ned

Kanalens reporter spurt deretter om Rekdals ønske til å være med klubben ned en divisjon. Svaret er trolig en lettelse for Starts tilhengere.

– Viljen til å være med ned er sterk. Det er ingenting som forandrer det. Jeg visste da jeg kom til Start at det var et potensielt utfall. Vi har mange gode spillere her med et bra nivå, men vi må bli røffere, sier Rekdal.

Ståa var som følger før siste serierunde lørdag: Sandefjord var allerede klar for 1. divisjon, mens Stabæk (28 poeng), Start (29), Lillestrøm (29) og Strømsgodset (30) kjempet mot nedrykk.

Se målene som sendte Start ned en divisjon:

I løpet av de siste 90 minuttene av Eliteserien 2018 var både Stabæk, Strømsgodset og Start nede. Men mens Stabæk og Strømsgodset slapp med skrekken, kostet Haugesund Start plassen i Eliteserien.

Mostafa Abdellaoue sørget også for at drammenserne slipper kvalifisering, da han reddet 2-2 for Strømsgodset mot Stabæk tre minutter på overtid på Nadderud. Den dramatiske scoringen sender Bærum-laget til kvalifisering.

Start var første bunnlag til å juble lørdag da nysigneringen Adeleke Akinyemi straffet et litt passivt Haugesund-forsvar etter 12 minutter.

Fem minutter senere kom rapportene om at Franck Boli hadde satt inn et straffespark, riktignok etter en litt tvilsom dommeravgjørelse, men det betød ingenting for verken Stabæk- eller Start-supporterne.

  • Fikk du med deg denne? Fotballekspert langet ut mot norsk tradisjon. Utspillet møter stor motstand.

Et kvarter i himmelen

Da også Lillestrøms store helt, Arnór Smárason, banket inn ledelsesmålet mot Kristiansund samtidig som det tikket inn mål i Bærum, så ble det jubel også der i gården.

Stabæk var i himmelen et kvarter, men da Mustafa Abdellaoue, høstens store formspiller, ble spilt alene med keeper, var plutselig Bærum-laget på nedrykksplass.

Det var Henning Berg som måtte ta pausepraten i visshet om at nåværende resultater ikke holdt til fornyet eliteseriekontrakt, men det tok ikke lang tid før han fikk svar på tiltale. Aboubakar Keita stanget inn 2-1 til Stabæk, og to minutter senere fikk hjemmesupporterne på Nadderud enda mer å juble for: Haugesunds David Akintola utlignet til 1-1 mot Start.

Da også Ibrahima Wadji kom på scoringslista da han gjorde alt selv, så det mørkt ut for Kjetil Rekdals menn.

Sørlendingene måtte enten snu kampen selv eller krysse fingrene for at Strømsgodset kom tilbake og vant på Nadderud. De kunne også håpe at Kristiansund fikk opp dampen mot Lillestrøm og virkelig banket dem, men Start fikk ikke gehør for sine bønner.

Strømsgodset til kvalifisering

I stedet satte Wadji inn sitt andre for kvelden og dyttet sørlendingene enda lenger ned i gjørma.

Med fem minutter igjen av runden headet også Thomas Lehne Olsen Lillestrøm til klar fornyet eliteseriekontrakt.

Tre minutter på overtid i Bærum, etter at alle de andre kampene var over, sørget Abdellaoue for at det var Stabæk, og ikke Godset, som må spille kvalifisering.

Dette målet sendte Stabæk til kvalifisering.

Start må ta turen ned i 1. divisjon, mens Stabæk må gjennom kvalifisering mot et lag fra 1. divisjon. Henning Berg må lese seg opp om Aalesund, Nest-Sotra, Sogndal og Ull/Kisa, som er potensielle motstandere.

Bodø/Glimt kunne i verste scenario, sett med nordlending-øyne, havnet på kvalifiseringsplass, men med Godset-tap og uavgjort mot Rosenborg kom Glimt klar av bunnplasseringene.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start
  3. FK Haugesund