Kroatia-stjernen forsto lite da dommeren blåste: – Ingen av oss skjønner reglene

Dejan Lovren mener reglene bør endres etter omdiskutert straffesituasjon.

Dejan Lovren og Kroatia fikk en tung kveld mot Frankrike i VM-finalen. Han er dypt uenig i dommeravgjørelsen som førte til 2–1.

Frankrike – Kroatia 4–2 (2–1)
MOSKVA/TRONDHEIM: Både Lovren og Luka Modric var klare på at Kroatia var best i VM-finalen.

Det ble likevel 4-2-tap for Frankrike i Moskva. Etter kampen kom det kroatiske laget skuffet ut for å møte pressen.

– Akkurat nå har jeg blandede følelser for å være helt ærlig. Vi tapte selv om vi spilte mye bedre fotball, innleder Lovren i pressesonen etter kampen.

– Samtidig er jeg stolt over det vi har oppnådd. Vi er nummer to i verden. Jeg er stolt av gruppa og laget. Det er litt vanskelig å beskrive, men kanskje vil jeg føle det annerledes om noen uker eller måneder. Akkurat nå er det vanskelig. Jeg er litt glad, trist og stolt, fortsetter han.

Liverpool-midtstopperen har vært med på det kroatiske overraskelseslaget, som visst hadde klare forventninger på seg før mesterskapet. De forventningene gikk derimot ikke så langt som finalen i Moskva, men kanskje et avansement fra gruppa.

– Forstår ikke

Men i finalen ble altså Frankrike for tøffe. Likevel føler Kroatia seg snytt, særlig for den omdiskuterte handsen som ble blåst mot Ivan Perisic etter 33 minutter. Angrepsvåpenet hadde akkurat utliknet til 1–1 med en kanonscoring da ballen traff hånda til Perisic.

Dommer Néstor Pitana måtte sjekke video. Det ble straffe og Antoine Griezmann satte inn 2–1. Avgjørelsen er blitt diskutert frem og tilbake etter finalen.

Antoine Griezmann omsatte straffen til mål.

– Jeg var helt sikker på at det ikke ville bli straffe. Fra mitt ståsted kunne han (Perisic) ikke reagert annerledes. Det er ikke mulig, det er for nære. Det var et kritisk øyeblikk i kampen, for vi hadde akkurat kommet tilbake og fått 1-1, sier Lovren.

Lovren fikk også en straffe mot seg etter hands i deres 2-1-seier over Island i gruppespillet. Denne svei naturligvis mer.

– Ingen skjønner reglene. Jeg skjønner at jeg får straffe mot meg mot Island, men denne skjønner vi ikke. Han rakk ikke å reagere. Jeg forstår ikke hvordan han kunne gi straffe, sier Lovren, sier Lovren til Aftenposten.

– Syns heller ikke det var frispark før 1–0

– Reglene må bli klare, for noen ganger er det straffe og noen ganger ikke. Jeg skjønner ikke. Alt avhenger av dommeren. Mange sier det ikke er straffe, men han tok denne avgjørelsen. Det kan ikke endres, fortsetter han.

Luka Modric ble kåret til turneringens beste spiller, men fikk sin drøm om en perfekt kveld spolert. Han mener også Frankrike var heldige med en annen avgjørelse i kampen, da Griezmann ble felt av Marcelo Brozovic utenfor 16-meteren etter 18 minutter. Frisparket endte i mål via hodet til Mario Mandzukic.

Luka Modric var naturligvis skuffet etter finaletapet. Han mener 2–1-målet ble avgjørende.

– Jeg så ikke situasjonen, men alle sier det ikke var straffe. Det var ikke med intensjon. Jeg kan ikke si mer, men det var der kampen vippet. Vi dominerte og han (dommeren) ga den straffen. Jeg syns heller ikke det var frispark før 1-0-målet deres, sier Modric til Aftenposten.

– I en VM-finale dømmer man ikke straffe der

– Men jeg liker ikke å snakke om dommere, de har ingen lett jobb, legger han disiplinert til.

Kroatias landslagssjef var også frustrert.

– Jeg kommenterer aldri dommeravgjørelser, men i en VM-finale dømmer man ikke et slikt straffespark, sier Zlatko Dalic.

Etter pause banket Paul Pogba og Kylian Mbappé inn to flotte og raske mål fra distanse og punkterte i praksis kampen da det var spilt 65 minutter. Mandzukic fikk en hjelpende hånd fra Frankrike-keeper Hugo Lloris som dummet seg ut og ga bort 4–2 med en mislykket finte ti meter fra eget mål, men det spilte liten rolle. Frankrike vant 4–2.

Ble turneringens beste spiller

– Vi spilte god fotball, men tapte. Det er vanskelig å finne ordene nå, men jeg syns vi skal være stolte over hvordan vi spilte i dag og egentlig hele turneringen. Vi kunne ikke gjort mer. Jeg er ikke skuffet, jeg er mer trist. Når tiden går, vil vi innse hva vi gjorde, sier Modric.

– Det høres kanskje dumt ut når man taper, men jeg syns vi var bedre. Så er det noen øyeblikk i kampen som avgjør og der skulle vi hatt mer marginer, sier han.

Real Madris elegante midtbaneprofil ble kåret til turneringens beste spiller. Han ville løyet om han sa det ikke betød noe.

– Det var selvfølgelig bra, men jeg ville selvfølgelig heller vunnet VM. Likevel – det er en fin påminnelse for alt jeg har gjort i VM og jeg vil takke til alle som stemte på meg, sier Modric.

Dommer Pitana har ikke uttalt seg om straffesituasjonen.