Fotball

Agüero: – Klubben må bestemme seg for om jeg har en plass her eller ikke

Sergio Agüero har havnet i skyggen av Gabriel Jesus og forventer en avklaring rundt egen fremtid i Manchester City etter sesongen.

Sergio Agüero (t.h.) har fått en ny konkurrent i Gabriel Jesus (t.v.). Manager Pep Guardiola (lengst til høyre) uttaler at argentineren fortsatt har en rolle å spille.
  • NTB

Søndag ble den argentinske angriperen benket av Pep Guardiola for annen kamp på rad. Agüero kom inn da Manchester City trengte mål, men det var Gabriel Jesus som ble matchvinner da han avgjorde med sin 2-1-scoring mot Swansea.

– Jeg må hjelpe klubben de neste tre månedene. Deretter må de bestemme seg for om jeg har en plass her eller ikke, sa Agüero etter kampen, ifølge BBC.

Les også

Jesus reddet City på overtid

Benket toppscorer

28-åringen har vært en betydelig nøkkelspiller i Manchester Citys suksess siden overgangen fra Atlético Madrid i 2011.

Han vant ligatittelen for klubben da han scoret på overtid mot QPR i 2012 og har scoret tredje flest mål for klubben gjennom tidene. Kontrakten hans ble forlenget tidligere denne sesongen og går ut i 2020.

Agüero er lagets toppscorer med 18 scoringer denne sesongen, men har fått en ny konkurrent i Gabriel Jesus som kom i januarvinduet. Brasilianeren står med tre scoringer på like mange opptredener Premier League.

– Når du sitter på benken, må du vente på muligheten din. Jeg har tre måneder på å gjøre mitt beste og hjelpe laget. Etter det får vi se hva som skjer med fremtiden min, sier Agüero.

Les også

Presset Klopp: - Vi må takle kritikken som kommer

Tror på overgang

Fotballekspert Phil Neville utelukker ikke at Agüero kan forsvinne fra Manchester City i sommer, til tross for at Guardiola har uttalt at angriperen er en av lagets viktigste spillere og vil få mye spilletid resten av sesongen.

– Jeg tror ikke Pep Guardiola liker ham. En av verdens beste angripere sitter på benken, og det er ikke første gang denne sesongen. For meg virker det som noe er på gang, sier Neville til BBC.

– Agüero har sagt at han ønsker å spille ut sesongen, men han kan ikke være fornøyd. Ifølge statistikken er City bedre uten ham på laget, men skal du vinne en tittel, trenger du en spiller av hans kaliber.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester City
  2. Premier League
  3. Sergio Agüero