Tidligere friidrettspresident foreslår Espelund som ny Fifa-leder

Anne Thidemann mener Karen Espelund bør være aktuell som norsk og internasjonal fotballeder.

FORNØYD: Karen Espelund er glad for at Sepp Blatter går av som FIFA-president. Nå foreslås hun selv som sjef.

— Forslaget er absolutt seriøst ment fra min side, sier Thidemann.

Det var i en twittermelding til tidligere idrettspresident Hans B. Skaset hun onsdag lanserte Uefa-styremedlem Espelund som ny Fifa-leder. Da hadde allerede stortingsrepresentant Snorre Valen kommet henne i forkjøpet med å foreslå det samme.

#Karen4president

Den nåværende Virke-direktøren Thidemann sier hun sjelden har opplevd så god respons på noe hun har skrevet på sosiale medier.

Denne Twittermeldingen publiserte Anne Thidemann.

— Det er få som matcher Karens teft og kløkt. Hun er vel ansett og kvalifisert både faglig og idrettspolitisk til å bekle et slikt tungt verv. Jeg vil gå så langt som å si at det er ingen over og få ved siden, fastslår den tidligere friidrettspresidenten, som også mener Espelund burde være et selvfølgelig navn som fremtidig kandidat til ledervervet i det norske fotballforbundet.- Akkurat nå kan jeg ikke se noen andre aktuelle kandidater her hjemme, sier Thidemann.

Hun peker på at Espelund har lang erfaring på toppnivå både som tillitsvalgt og ansatt i idretten her i Norge, og nå også som representant i det europeiske fotballforbundet.

Anne Thidemann.

Avviser kandidaturI en sms til Adresseavisen skriver Karen Espelund at hun er i Canada og deltar på et møte. Hun vil ha fullt fokus på VM for kvinner som starter i helgen. På spørsmålet om en kommentar til Thidemanns utspill skriver hun:

— For øvrig har jeg nok med min funksjon i Uefa :) alt annet er ikke verken tema eller aktuelt.

— En god idé

Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter synes imidlertid Espelund har alt som skal til for å inneha tunge lederverv både i norsk og internasjonal fotball. Blant annet på grunn av sin erfaring som generalsekretær i fotballforbundet her hjemme.

— Hun har et rent rulleblad og står for de rette verdiene. Dessuten har hun lenge vært kritisk til Blatter og hans styresett, og gitt klart uttrykk for det helt siden 2003. — Her hjemme bør hun så absolutt komme med i betraktningen, sier Kroksæter.

Mannsdominert verden

Sportskommentatoren tror likevel det vil sitte langt inne for representantene fra mange nasjoner å velge en kvinne. Han synes likevel det er et viktig innspill i debatten om hun blir nominert.

— Hun er et kjent navn internasjonalt og intervjues faktisk oftere av internasjonale medier enn av medier her hjemme. Blant annet ble hun intervjuet av BBC om Blatter nylig, sier han.

Også Thidemann er klar over at det Espelund har "feil" kjønn for å nå opp i den mannsdominerte internasjonale fotballverdenen.

— Noen vil nok rystes av tanken på en kvinne. Men det kan stå i veien for å tenke nytt, så det burde de revurdere, sier Thidemann.