Fotball

Høgmo: - Kan leve med uavgjort

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er to poeng foran skjemaet som han mener ville vært et greit utgangspunkt i EM-kvalifiseringen.

FORAN SKJEMA: Fire poeng ville vært et greit utgangspunkt på de forrige to kampene, mente Per-Mathias Høgmo, her på trening i Baku. Så tok Norge seks poeng.
  • Erlend Nesje
    Erlend Nesje
    Journalist

BAKU (Aftenposten.no): — Vi sa foran de to forrige kampene at fire poeng ville vært et greit utgangspunkt. Vi tok seks poeng (mot Malta og Bulgaria). En seier mot Aserbajdsjan vil gi oss en ordentlig god start. Vi kan også leve med et uavgjort-resultat, sa landslagssjef Høgmo under pressekonferansen i Baku lørdag kveld.

Han ville ikke røpe hverken lag eller om Martin Ødegaard, som var god da han fikk 35 minutter mot Estland, kommer til å starte.

— Vi har god konkurranse om flere plasser. En ting er kampbildet fra start, men kampen kan også endre karakter. Vi har en plan A og plan B, fastslo landslagssjefen.

Les også

NFF redde for å «bruke opp» Ødegaard

Skjermet Ødegaard

Martin Ødegaard ble skjermet av Norges Fotballforbund lørdad. 15-åringen slapp å møte mediene sammen med resten av troppen.

— Her har vi profesjonelle aktører som tar best hånd om han på best mulig måte, sa Høgmo om den saken.

Les også

Marca: - Real Madrid har lagt inn bud på Ødegaard

Norge tapte 0-1 i generalprøven hjemme mot Estland onsdag. Norge underpresterte kraftig og fra podiet fra pressekonferansesalen på stadion i Baku, fastslo Tarik Elyounoussi at spillerne ønsket revansj.

— Vi møter et robust lag som spiller veldig tøft. Det er vårt inntrykk etter å ha sett dem på video. Men vi kan også være tøffe å møte. Vi har snakket en hel del om råskap. Vi er ikke redde. Vi er spente, men vi gleder oss. Vi kommer fra tap mot Estland og jeg ser at gutta er revansjesugne. Det er en helt annen innstilling nå enn foran Estland-kampen, sa spissen som scoret 1-0-målet i hjemmetriumfen mot Bulgaria for en måned siden.

Høgmo hvilte midtbanespiller Alexander Tettey mot Estland. Trønderen har slitt med hofteproblemer. Men han er klar til Aserbajdsjan-kampen.

— Alex er 100 prosent klar. Vi sparte han i sist kamp nettopp for at han skulle være klar til denne kampen.

Les også

  1. Aldri før har det vært flere Oslo-gutter på landslaget 

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Per-Mathias Høgmo
  3. Aserbajdsjans herrelandslag fotball