Fotball

Fotballekspertene om nok et Høgmo-tap: - Nå får det være nok

Norske fotballeksperter er syrlige etter 2-1-tap mot Tsjekkia. Nå henger VM-drømmen i en tynn tråd.

2-0: Jaromir Zmrhal (skjult) har økt Tsjekkias ledelse. Norge fortviler.
  • Marius Dahl

Tre tap på fire kamper og bare tre poeng mot verdens 201. beste lag — San Marino - imponerer ikke norske fotballprofiler. 0-3 mot Tyskland, 0-1 mot Aserbadsjan og kveldens 1-2-tap i Tsjekkia smaker ikke godt etter 16 år uten norsk deltakelse i EM eller VM.

Norge dro til Praha for å sikre seg et viktig poeng - aller helst tre - men Michael Krmencik og Jaromir Zmrhal åpnet omgangene med scoring og gjorde Joshua Kings sene redusering til en parantes.

Les også

Fotballekspertene om nok et Høgmo-tap: - Nå får det være nok

Viking-trener med galgenhumor

TV 2-ekspert og den tidligere eliteseriespilleren Jesper Mathisen er klar på hva han mener om Per Mathias Høgmos 35. og kanskje siste landskamp.

— Nå får det være nok, sier den tidligere Start-profilen med klar henvisning til landslagstreneren.

Trenerkollega og Viking-sjef Kjell Jonevret vet hvordan det er å stå i stormen. Svensken fikk sparken i Molde på tampen av deres skuffende 2010-sesong og det har tidvis blåst rundt ham også i Stavanger. Jonevret kritiserer ikke Høgmo direkte, men bruker galgenhumor for å beskrive Norges innsats i Praha.

Gammel landslagsspiller kritisk

Vålerengas gamle hærfører Kjetil Wæhler takket nylig av etter mange sesonger som profil i norsk og skandinavisk toppfotball. Han savner et klarere system på landslaget. Wæhler fikk 32 A-landskamper for Norge.

Også aktive fotballspillere stiller seg i køen for kritikk. Mjøndalens Mads Hansen er ikke i landslagsdiskusjonen og baker sin Høgmo-kritikk inn i galgenhumor.

Tror på Rekdal

Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter tror ikke Kjetil Rekdal er fremmed for å ta over dersom Høgmo skulle være ferdig som norsk landslagstrener. Rekdal har tidligere fått direkte spørsmål om han kunne tenke seg jobben.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kjetil Rekdal
  3. Per-Mathias Høgmo