Fotball

Tommy Høiland om sitt Viking-prosjekt: – Det er kjipt å mislykkes, men enda kjipere å mislykkes i din egen by, der du skal bo resten av livet

Tommy Høiland (29) har scoret 20 mål i 1. divisjon i år. Men Viking-spissen får ikke fred før han har skutt klubben tilbake til Eliteserien og «gjort opp for seg».

Tommy Høiland på trening i Jåttåvågen denne uken. Spissen har scoret 20 seriemål og har bidratt med sitt for at Viking er i posisjon til å rykke opp igjen til Eliteserien. Men Høiland tror også Kongsvinger-kampen må vinnes. Da er sesongen komplett. Foto: Jon Ingemundsen

– Å rykke opp ville betydd alt. Det er en av grunnene til at jeg og vi kom tilbake. Jeg føler jeg har noe uoppgjort her. Å skyte Viking opp til Eliteserien ville vært fantastisk kjekt.

Høiland har tatt Aftenbladet med hjem i forbindelse med innspilling av en rykende fersk episode av «Viking – veien tilbake». Snart er familiens nye bolig innflyttingsklar, far i huset har bare en liten ting han må fikse før de fire kan sette kursen for sitt nye tilholdssted.

Les hele saken med abonnement