Fotball

Hareide forbannet på svenske tribunepøbler: - Nå må de skjerpe seg

Magnus Wolff Eikrem (24) rakk å score to mål før tribunebråk stoppet høydramatisk Allsvenskan-oppgjør.

Malmö-sjef Åge Hareide fyrte seg opp i intervjuet etter at tribunepøbler avbrutt svensk oppgjør ved å kaste bluss inn mot banen.
  • NTB

Elfsborg — Malmö 2-2

– Det skjer gang etter gang at kamper blir stoppet på grunn av røyk og skit. Vi hadde en jente som ble skadet i Falkenberg av våre egne supportere. Så nå må de skjerpe seg. Vi som driver med dette som profesjonelle utøvere, vi synes ikke dette er bra. Vi forbereder laget på å spille kontinuerlig gjennom 90 minutter, og det gjør tilskuerne her også. De vil se en match som ikke blir avbrutt, men slik ble det ikke denne gangen, sier Åge Hareide til svenske C More.

NORSK SUKSESS: Magnus Wolff Eikrem scoret to mål i andre kamp på rad for Åge Hareides (ryggen til) Malmö.

Magnus Wolff Eikrem scoret begge målene for Malmö i 2-2-oppgjøret mot Elfsborg. Etter nordmannens annet mål ble toppkampen avbrutt da Malmö-supporterne kastet bluss inn på banen.Like etter at Eikrem hadde satt inn 2-1-målet med et langskudd etter 76 minutter ble kampen avbrutt. Malmö-supporterne tente opp bengalske lys for å feire målet, og flere av disse ble kastet inn mot banen.

Dermed ble kampen avbrutt i et kvarter, og spillerne ble sendt i garderoben. Kampuret fortsatte å gå, og dermed ble det lagt til hele 20 minutter.

Tabelltoppen glapp

Da lagene kom på banen igjen utlignet Marcus Rohdén til 2-2, slik at også han ble tomålsscorer.

– Man taper kamprytmen når det kommer kunstige brudd i spillet, sier Hareide, som var tydelig forbannet med egne supportere.

Ett poeng for Hareide betyr at tabelltoppen glapp for Malmö. IFK Göteborg er ett poeng for, mens Elfsborg på 3.-plass fortsatt er ytterligere ett poeng bak.

– Det er vanskelig sted å komme, og jeg synes spillerne gjør en utrolig bra jobb. Vi slipper litt opp på slutten og gjør noen enkle feil, men jeg synes spillerne viser bra moral og vi jobber hardt. Dessverre holder det ikke helt inn, sier Åge Hareide.

For Eikrem var det annen kamp på kort tid at han scoret to mål. Også mot Helsingborg for åtte dager siden scoret nordmannen begge målene.

Mandag kom 1-0-scoringen hans tidlig i kampen da han fikk to muligheter. 25-åringen har vært briljant i sin første tid i klubben, selv om han spillemessig ikke var like dominerende mandag.

Også Jo Inge Berget startet for de regjerende seriemesterne, mens Andreas Vindheim ble på benken kampen gjennom.

Berntsen-mål igjen

Eikrem var ikke eneste nordmann med scoring mandag. Også Daniel Berntsen har hatt en god start på sitt Sverige-opphold. Mandag scoret han for fjerde gang for Djurgården denne sesongen, og for tredje kamp på rad. Venstrekanten satte inn 1-0-målet borte mot Åtvidaberg.

Hjemmelaget snudde kampen, men to mål av spissfunnet Nyasha Mushekwi sørget for at Djurgården tok alle tre poengene med seier 3-2. Berntsen ble byttet ut etter 84 minutter, like før seiersmålet. Kenneth Høie sto hele kampen for bortelaget.

Heller ikke den tredje kampen mandag var fri for nordmenn. Mads Solheim, Lars Sætra, Lars Fuhre og Fredrik Torsteinbø fikk alle spilletid for Hammarby i hjemmetapet mot GIF Sundsvall. Johan Persson sendte vertene i føringen før Robert Lundström utlignet. På overtid stakk gjestene av med alle poengene etter mål av Runar Mar Sigurjonsson. (©NTB)

Les også

  1. Derfor fylles Sveriges tribuner opp med fans

  2. Hoseth: – Hvis vi gir Molde litt, kommer de til å kjøre over oss

  3. Malmö-trener Hareide: - Vi er bedre enn Molde, Rosenborg, Celtic og FC København

  4. Eikrem herjet i svensk hatkamp: - Kunne scoret fem

  5. Fra Cardiff-flopp til svensketopp

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Allsvenskan
  3. IF Elfsborg
  4. Malmö FF