Superinnbytter Karadas reddet Brann

Kampen mot Levanger var et langt gjesp inntil Azar Karadas kom på banen.

svp://101113?view=bt

BRANN STADION (bt.no): Oppskriften er ikke veldig nyskapende, men den fungerer gang på gang. Når Brann sliter i motbakke blir Azar Karadas byttet inn og flyttet opp på topp. Derfra forandret han kampbildet både mot Bærum og Åsane, og mot Levanger gjorde han det igjen.

VINNERMÅLET: Azar Karadas kunne juble etter å ha scoret kampens eneste mål.

Brann slet nemlig med å bryte ned trøndernes forsvar, og kampen så lenge ut til å ende med et traust 0-0-resultat. Men midtveis i annen omgang kom jokeren inn, og snaue ti minutter senere skulle han avgjøre den til Branns favør.Med sitt første mål for sesongen sikret han tre poeng til rødtrøyene kvarteret før slutt. Brann er dermed kun ett poeng bak annenplassen som gir direkte opprykk.

Les også

Aalesund ser Haugen på Stadion

Les også

Drama før kampstart: Tilskuere truffet av glassbiter på Brann stadion

Huseklepp traff stolpen

Brann tok tidlig kontroll over kampen, men slet med å komme til de helt store sjansene innledningsvis. Nærmest var Vadim Demidov etter 20 minutter, da han headet en glitrende slått dødball midt på Levangers keeper.

Sjansen var dog bare småtteri sammenliknet med den Brann skulle spille seg til tre minutter senere. Marcus Pedersen spilte fri Erik Huseklepp med et vakkert hælspark, men bergenseren klarte ikke å overliste keeper Ola Rygg fra kort hold. Avslutningen traff målvakten og stolpen før den gikk ut over dødlinjen.

Stort mer skjedde ikke i den første omgangen. En omgang som neppe vil bli husket lenge.

Karadas-scoring

Den andre omgangen åpnet heller ikke med et fyrverkeri, og igjen var det Kristoffer Larsens dødballer som skapte mest trøbbel for gjestene. Én av cornerne, etter 57 minutter, holdt faktisk på å skru rett i mål, men ble reddet på streken av en Levanger-spiller i siste sekund.

Den første virkelige sjansen etter hvilen var det Fredrik Haugen som skulle stå for. Med Aalesund-representanter på tribunen skulle han bare styre inn Huseklepps innlegg med pannebrasken, men headingen gikk til side for mål.

Da tålmodigheten blant supporterne begynte å bli tynnslitt, skulle Branns egen joker vekke optimismen igjen. Azar Karadas ble byttet inn for å skape trykk foran Levangers mål, og etter noen få minutter skulle trekket få avkastning. Pedersen vant ballen i duell med to forsvarere og spilte den til Karadas, som alene med keeper ikke hadde noen problemer med å sende Brann i ledelsen.

Like etter burde den dog vært doblet. Igjen fikk Haugen en gedigen sjanse fra kort hold, men igjen misset han. Denne gangen ble avslutningen utført med høyrebeinet og retningen var midt på keeper.

Men Karadas’ scoring skulle vise seg å være nok. Brann vant komfortabelt 1-0 over Levanger.

svp://101113?view=bt