Mjelde om Start-avgangen: - Det skjedde noe med gruppa da Vilhjalmsson forsvant

Mandag ble det klart at Mons Ivar Mjelde er ferdig som Start-trener.

svp://1000556?view=fvn

Det ble klart på en pressekonferanse på Sparebanken Sør Arena. Også Odd Berg er ferdig i klubben. Utviklingssjef Bård Borgersen skal lede laget de siste åtte kampene. Med seg får han Mattias Andersson, som har vært trener for Start 2. Mjelde gir Fædrelandsvennen følgende forklaring på at han nå gir seg.

— Det som har veid tyngst akkurat nå, er måten vi har fremstått på i det siste. Det skjedde noe i gruppa da Matthias Vilhjalmsson forsvant. Han var en som tok tak i garderoben, på treningsfeltet og i kamp. Vi ble merkbart dårligere over natta, sier Mjelde.

Les også

- Mjelde har utspilt sin rolle som hovedtrener i Start

Se video fra pressekonferansen med Mons Ivar Mjelde øverst i saken!

Start har hatt en vanvittig god statistikk med den islandske spissen på banen.

— Det overrasker meg også. Å miste ham har hatt større betydning enn jeg, klubbene og spillerne har tenkt på forhånd. Vi har ikke vært oss selv etter at han ble solgt, og vi har ikke spilt fotball på samme nivå. Hele kollektivet har vært dårligere etterpå, og det er det jeg er lei av å se på, sier Mjelde.

— Etter det som har skjedd i det siste, kan det være godt å observere søndagens kamp fra utsiden, og ikke nødvendigvis ha ansvaret, sier Mjelde.

Les også

Mjelde ferdig i Start: - Nå synes jeg nok var nok

SLITER I BUNNEN: Start har tapt syv kamper på rad. Her er Mjelde sammen med assistenttrener Odd Berg og keepertrener Erik Ruthford Pedersen mot Haugesund sist søndag.

Bestemte seg torsdag47-åringen fra Osterøy får lønn ut året av Start.

— Følte du at klubben ønsket deg med videre?

— Ja, det har jeg følt hele tiden. Vi hadde denne samtalen både før sesongen og i sommer. Da har vi stilt spørsmål om motivasjon, tillit og alle disse tingene. Klubben har stått last og brast bak, og jeg tolker ikke dette som et ønske fra Start. Men når innspillet fra meg kom, så aksepterte klubben, det, sier Mjelde.

- Når bestemte du deg?

— Før Even Øgrey Brandsdal kom til Bergen torsdag, sier Mjelde.

- Vurderte du å gi deg før sesongen eller i sommer?

— Vi hadde en dialog rundt det. Vi visste at det ville bli en utfordrende tid, sier Mjelde.

Han skjønte allerede etter fjorårssesongen at Start kom til å få det tøft i år.

— Vi mistet masse folk, vi kunne ikke resignere de. Da snakket vi om situasjonen, og hvordan dette kom til å bli. I sommer var det interesse fra en annen klubb, men vi har hele tiden vært enige om å stå løpet ut. Jeg har følt en enorm tillit fra ledelsen og spillerne, sier Mjelde.

- At familien flyttet tilbake i sommer, hva har det hatt å si for beslutningen?

— Det var planlagt. Jeg tegnet ny leilighetskontrakt på tre måneder i forrige uke, så vi har planlagt for at jeg skulle være her ut sesongen, sier Mjelde.

Under dagens pressekonferanse uttalte Mjelde at klubben har hatt mange gode spillere på kroken denne sesongen, uten at det har blitt noen overganger. Deriblant Vålerenga-spiss Elias Mar Omarsson.

— Vi var også først på Jon Dadi Bödvarsson. Robert Hauge var og så ham på Island. Vi ønsket at han skulle være bakromsspiss for Start, sier Mjelde, og fortsetter.

— Det var en spiller som vi ønsket, men de pengene som skulle til hadde vi ikke. Det viser bare hvor nære vi var, sier Mjelde.

Mads Hvilsom er en annen spiller som kunne ha endt i Start under Mjelde.

— Han var gratis i fjor, men har gått til tysk fotball, sier Mjelde.

Les også

Mjelde etter 0-4-tapet: - Det er ikke jeg som avgjør egen fremtid

Må bli gjerrige bakover

— Hvordan ser du på siste del av sesongen?

— Det blir spennende å se hvilke umiddelbare grep Bård og Mattias gjør. Vi vet at noe nytt kan frigjøre noe energi. Jeg tror Start er avhengig av å få folk friske, slik at alle blir tilgjengelige. Det blir viktig fremover. Og så blir det viktig å få noen positive opplevelser, sier Mjelde.

Et viktig element er å slippe inn færre baklengsmål, understreker Mjelde.

— Det er den første oppgaven det nye trenerteamet må gripe fatt i. De må finne en strategi og en plan for å bli gjerrige i antall baklengsmål. Da vil Start alltid skape nok sjanser til å score mål, sier Mjelde.

- Hva skjer med deg fremover?

— Jeg må prøve å få noe å drive med, enten det er i lokalt næringsliv, eller innenfor fotballen. Jeg er åpen for innspill. Jeg får bare se om noen er interessert i en lagbygger, og av min kompetanse, sier Mjelde.

Se video fra Bård Borgersens første Start-trening:

svp://1000557?view=fvnsvp://1000556?view=fvn

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering