Fotball

Høiland scoret hat trick – har satt seg et ambisiøst mål for sesongen

Etter tre mål i treningskampen mot Fløy, var ikke Tommy Høiland redd for å avsløre sine personlige ambisjoner.

  • Fredrik Fornes

VIKING - FLØY 5–3:

MIDJORD STADION: –Jeg går på banen for å score i hver kamp, så da spørs det vel egentlig bare hvor mange kamper jeg spiller. Toppscoreren i 1. divisjon i fjor hadde 29 mål. Det er tøft, men målet er å bli toppscorer i ligaen. Det viktigste er jo at Viking rykker opp, men det er det personlige målet.

Det sier en offensiv og ærlig Tommy Høiland til Aftenbladet etter å ha scoret hat trick i treningskampen mot Fløy lørdag.

Les også

Bare de største klubbene i Eliteserien selger flere sesongkort enn Viking

Må jobbe med det defensive

Viking vant til slutt komfortabelt, selv om de slapp inn to dødballmål og scoret et uheldig selvmål.

Men utenom de defensive blunderne fikk de oppmøtte på Midjord se et Viking-lag som sprudlet offensivt, og virkelig viste vilje og evne til å være direkte og spille underholdende angrepsfotball.
Tommy Høiland fikk æren av å avslutte et praktfullt Viking-angrep, og satte ytterlige to scoringer fra straffemerket for å fullføre hattricken sin.

– Det er deilig å score mål, samtidig synes jeg det er mye opp og ned i dag. Vi gikk ut med en innstilling om å holde nullen, også får vi et par tidlige mål imot. Vi ber jo om å få et slag i trynet når vi gir bort slike dumme dødballer. Heldigvis gikk vi ut i andre omgang og vant den 2-0, det var solid, sier Høiland, som melder at formen er god selv om han har vært noe skadet og syk i det siste.

Tommy Høiland scoret tre mål i Vikings 5–3-seier over Fløy.

Må finne ut av defensive dødballer

Bjarne Berntsen gledet seg over et Viking som viste veldig lovende takter offensivt. Samtidig så han det alle andre også så: laget har et stort forbedringspotensial på dødballer defensivt.
Og det er svært viktig å finne utav. For, som Berntsen sier selv: lagene i 1. divisjon er normalt veldig sterke på nettopp dødball.
– Vi kan ikke gi bort unødvendige frispark på egen halvdel, det blir et sykt viktig moment i 1. divisjon, sier Berntsen.

– Har dere for få gode hodespillere?

– Nei, det er ikke der problemet ligger. Det handler om bestemthet og det å sette folk i de rollene de er best i. Dette vil vi jobbe med inn mot seriestart nå, sier Berntsen, som tross alt er glad for at det er defensive som skurrer - og ikke motsatt:

– Det er lettere å få til det defensive. Det hadde vært verre om det ikke hadde fungert offensivt.

Slik var kampen

Viking fikk en kalddusj allerede etter tre minutter da en dødball ble slått inn på bakre stolpe og Magnus Hallandvik headet ballen inn til 1–0.

Mathias Bringaker utlignet til 1–1 ikke lenge etterpå, etter en herlig pasning fra Tord Salte.
Da André Danielsen dro fram en Zidane-finte inne i 16-meteren og ble felt, pekte dommeren helt korrekt på straffemerket. Tommy Høiland satte den midt i mål. 2–1 etter 10 minutter.
Samme mann avsluttet et praktfullt Viking-angrep til 3–1, før en ny dødball fra Fløy fant hodet til Hallandvik som reduserte til 3–2.
Like før pause var Leo Østigård uheldig på et innlegg og sleivet ballen i eget mål.

Viking skulle imidlertid komme tilbake i andre omgang. Først satte Tommy Høiland sitt andre straffe for dagen, for Aniekpeno Udo punkterte det hele på en overgang like før slutt.
Viking møter nå Aalborg i Danmark onsdag 21/3, Start i Kristiansand lørdag 24/3 før generalprøven hjemme mot Jerv tirsdag 27. mars.

Les mer om

  1. Tommy Høiland
  2. Viking FK