Fotball

Defensivt rot bekymrer ikke Jonevret

Defensive problemer og en spillestil som ikke sitter. 0-2-tapet mot Vålerenga ble en viktig påminnelse om at Viking fortsatt har mye å jobbe med.

 • Stig Nilssen
svp://11496?view=sa

VIKING-VÅLERENGA 0-2

LA MANGA (Aftenbladet): — Kanskje var det greit å få litt stryk, så kan vi dra hjem og lære av det, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

På tre treningskamper har Viking sluppet inn seks baklengsmål. Kjell Jonevret er ikke bekymret over tendensen, men han irriterer seg over alle de personlige feilene. For det er ikke til å legge skjul på at de aller fleste baklengsmålene har kommet etter grove personlige feil. Som regel i form av stygge feilpasninger, dårlig markering eller rett og slett klønete innvolveringer.

Viking har foreløpig ikke prioritert forsvarsspillet i sesongoppkjøringen, og det er langt fra klart hvem som skal spille i de forskjellige posisjonene. Det bærer laget preg av og – derfor er det også naturlig at det tidlig i oppkjøringen er litt rusk i maskineriet.

— Det å markere spillere skal likevel ikke være noe problem. Vi organiserer oss greit, men det har vært for mange personlige feil, sier Jonevret.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN HER:

svp://86215?view=bt

Stresser ikke

Han føler seg likevel trygg på at ting skal falle på plass før seriestarten i april.

— Innen seriestart skal ting se annerledes ut. Fortsatt har vi ikke funnet ut hvem som skal spille i backrekken. Jeg skal ikke påstå at dette er enkelt å få på plass, men foreløpig har vi kun trent på hva vi skal gjøre når vi selv har ballen. Derfor er jeg ikke bekymret, sier Jonevret., Offensivt var Viking-treneren heller ikke veldig fornøyd med det som ble levert mot Vålerenga.

— Hadde dette vært en seriekamp ville jeg vært irritert over alle de enkle feilpasningene. Jeg ville også vært irritert over at vi bruker altfor mange berøringer når vi har ballen. Det var ikke vanskelig for Vålerenga å forsvare seg, sier Jonevret.

God Jørgensen

En som ikke har grunn til å være misfornøyd med den defensive innsatsen er Joackim Jørgensen. I de to treningskampene Viking har spilt i La Manga har Jørgensen spilt midtstopper i to omganger. I begge omgangene har Viking unngått baklengsmål. Jørgensen har virket trygg i posisjoneringen, duellspillet og ikke minst har han virket komfortabel med ballen i beina.

Mot Vålerenga var han alt i alt en av Vikings beste.

— Jeg er veldig fornøyd med det jeg har levert her nede. Skal jeg være ærlig så er det akkurat det samme for meg om jeg spiller midtstopper eller midtbanen. Den spillestilen vi har nå gjør at midtstopperne står veldig bredt og skal være en viktig del i oppspillingsfasen. Det betyr at vi har ballen mye og er mye involvert. Det er en rolle jeg trives i, og det er også den samme rollen jeg hadde Elfsborg, sier Jørgensen til Aftenbladet.

Også Jonevret har merket seg Jørgensens prestasjoner.

— Han er bra som midtstopper, men jeg synes også han er bra på midtbanen. Lykkes vi ikke med å signere en ny forsvarsspiller er han absolutt et alternativt, sier Jonevret.

Håper på Soares

Aller helst håper Jonevret at Viking signerer Anthony Soares. Midtstopperen klarte seg brukbart de 45 minuttene han spilte mot Vålerenga.

Mandag skal Viking forhandle med Soares' agent om hans personlige betingelser. Viking-direktør Arne Larsen Økland har allerede hatt innledende samtaler med midtstopperens representanter.

Økland kan også melde om at Samuel Adegbenro og Suleiman Adbullahi har fått innvilget arbeidstillatelse. Dermed ankommer trolig sistnevnte Stavanger i løpet av uken. Viking reiser tirsdag hjem fra La Manga.

VIDEO: SE INTERVJU MED KJETIL REKDAL HER:

svp://11497?view=sasvp://11496?view=sa

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK
 4. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. MENINGER

  «Viking har fortsatt mye å jobbe med»

 2. FOTBALL

  Viking fikk bank av Vålerenga

 3. FOTBALL

  MLS-spiller Anthony Soares på vei til Viking

 4. FOTBALL

  Slik blir Vikings Marbella-opphold

 5. FOTBALL

  Soares’ første Viking-trening

 6. FOTBALL

  Viking skal våge mer i år