Fotball

Schweinsteiger sikret United-seier på overtid

Seieren så ut til å glippe, men en sluttspurt reddet Manchester United.

Bastian Schweinsteiger avgjorde kampen på overtid. Her jubler han med Jesse Lingaard og Patrick McNair. Foto: NTB scanpix

Troy Deeney så ut til å sikre uavgjort for Watford med en straffe mot slutten, men på overtid var spissen uheldig og satte inn selvmålet som ga Manchester United 2-1 på bortebane.

Selvmålet kom da Bastian Schweinsteiger slo en retur tilbake foran mål etter massivt United-press. Fra før hadde Memphis Depay gikk United ledelsen i første omgang, før Deeney utlignet fra ellevemeteren etter 86 minutter.

Seieren gjør at United holder stand i tittelkampen, mens Watford ligger midt på tabellen etter sitt annet tap på rad.

Memphis Depay sendte Manchester United i ledelsen tidlig i kampen. Watford svarte, men United halte seieren i land. Foto: NTB scanpix

– Jeg synes lagmoralen var fantastisk, sa en fornøyd Louis van Gaal til BT Sport etter kampen.Siden Alex Ferguson pensjonerte seg, har United tilsynelatende mistet evnen til å avgjøre kamper mot slutten. Lørdagens seier kan derfor vise seg å bli svært viktig i det lange løp.

– Når laget gjør som dette, er jeg veldig stolt over å være deres manager, sa han.

United hadde store skadeproblemer inn mot lørdagens kamp, og var uten en ren spiss i startoppstillingen. Den plassen tilfalt Depay, og det utskjelte sommerkjøpet viste seg tilliten verdig da han styrte inn Ander Herreras innlegg på vakkert vis etter elleve minutter.

Herrera ut med skade

Bortelaget var klart best innledningsvis, og det var lite som skjedde framover på banen for Watford. Det nærmeste de kom i første omgang var da Odion Ighalo skjøt utenfor etter at Ashley Young hadde mistet ballen.

United var langt nærmere å doble ledelsen. En lang tå hindret Mathieu Schneiderlin å score etter en corner, mens Depay testet Heurelho Gomes med et skudd fra distanse.

Dessverre for United måtte Herrera ut med en strekkskade midtveis i første omgang, og manager van Gaal valgte å sette inn Marcos Rojo og legge om til tre bak.

Etter byttet mistet United mye av initiativet, og i annen omgang var kampforløpet et helt annet.

De rødkledde skapte riktignok den første store sjansen, men Gomes vartet opp med en strålende redning på Jesse Lingards avslutning.

Utover omgangen ble United presset mer og mer tilbake i banen, og sjansene begynte å komme for hjemmelaget.

David de Gea hadde vært nærmest arbeidsledig foruten noen tilbakespill, men etter 70 minutter viste spanjolen igjen hva han er god for.

En avslutning fra Almen Abdi gikk via hodet til Chris Smalling og så ut til å sette de Gea ut av spill, men keeperen slo ballen unna med et tigersprang.

Unødvendig straffe

Noen minutter før slutt hadde Lingard sjansen til å avgjøre alene med keeper, men avsluttet svakt. Den bommen ble United hardt straffet for.

Med fem minutter å spille laget Rojo et ekstremt unødvendig straffespark, og det satte Deeney knallhardt i mål.

Scoringen tvang United fram på banen, og akkurat da uret viste 90 minutter kom belønningen for sluttspurten.

Gomes reddet først en avslutning fra Lingard, men Schweinsteiger tvang inn returen via Deeney.

Det vil nok bli stående som et selvmål, og var ekstremt viktig for et United som er avhengig av å holde avstanden til Manchester City og Arsenal.

(©NTB)

Les også

  1. Superinnbytter reddet poeng for Arsenal

  2. På tross av historisk dårlig sesongstart: - Det er feil av Chelsea å sparke Mourinho

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Watford FC
  4. Manchester United