Deila vil hente Ødegaard til Celtic

Den norske manageren ønsker å gi stjerneskuddet muligheten til å utvikle seg i Skottland.

GA HAM SJANSEN: Ronny Deila var treneren som gjorde Martin Ødegaard til tidenes yngste eliteseriespiller. Nå er Deila manager i Celtic.

Han er Godset-treneren som ga 15 år og 118 dager gamle Martin Ødegaard sjansen i norsk eliteserie 14. april i år.

Deila fullroste stjerneskuddet fra dag én, kalte ham det største talentet han hadde sett i Norge og mente Ødegaard kunne bli så god som han ville.

Derfor er det kanskje ikke rart at Ronny Deila (39), nåværende Celtic-manager, ønsker å hente 15-åringen til Glasgow.

Les også

- Real Madrid garanterer Ødegaard førstelagsfotball

– Han er en veldig god spiller, men vi må stå i kø – det er 20 klubber, kanskje flere, som vil hente ham, sier Ronny Deila, ifølge Daily Record.

Har god kontroll på Ødegaard

Celtic-sjefen er åpen om interessen for supertalentet, og sier han har god kontroll på situasjonen. Til den skotske avisen sier Deila at Ødegaard har vært på besøk hos Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Liverpool.

Les også

Her trener Martin (15) sammen med Gerrard

I tillegg skal PSG også være veldig interessert, men Ødegaard har ikke hatt tid til å besøke den franske hovedstadsklubben, ifølge Celtic-sjefen.

– Dette handler om hva han ønsker selv. Vil han dra rett til en storklubb, eller prøve seg i en mindre klubb der kanskje sjansen for å få spilletid er større?

Her er Martin Ødegaard, i midten, sammen med Steven Gerrard og Simon Mignolet på fredagens Liverpool-trening på Melwood.

Vil hente ham på lånDaily Record skriver at det også er aktuelt for Deila å hente Ødegaard på lån hvis det norske stjerneskuddet signerer for en Europeisk stormakt. Dette til tross for at Deila allerede har flere leiesoldater i troppen.

– Man vet aldri, men vi må også ha spillere vi kan tjene noe på hvis vi utvikler dem. Man kan ikke ha for mange spillere fra andre klubber. Vi må ha spillere vi kan tjene penger på ved salg eller som kan bli i klubben i lang tid, sier Deila.

Det norske supertalentet, som debuterte for Norges A-landslag 15 år og 254 dager gammel, er uten tvil Europas mest ettertraktede 15-åring.

Ifølge spanske Marca ligger en femårskontrakt med Real Madrid allerede på bordet, som inkluderer en garanti om spill på førstelaget. Samtidig har Ødegaard vært på besøk hos Liverpool og trent sammen med stjerner som Steven Gerrard og Raheem Sterling.

Chelseas manager José Mourinho har tidligere uttalt at hans klubb ikke i er i posisjon til å være med i kampen om Ødegaards signatur.

PS! Lørdag tok Celtic sin syvende strake seier etter 1-0 mot Motherwell.