Fotball

Supporterens trangsyn

SUPPORTERBLOGG: Supportere er programmert til å være subjektive. Ikke bare det, men fokuset på eget lag leder oss noen ganger inn i trangsynthet og svære skylapper.

TØFFERE TIDER: Mjøndalen snudde og vant over Rosenborg hjemme tidligere i vår. Nå opplever klubben tøffere tider.
  • Eigil Nicolaisen
Eigil Nicolaisen, Mjøndalen-supporter.

Hverdagen har innhenta Mjøndalen. Tippeligaen er akkurat så nådeløs som vi kunne frykte før sesongstart. Kan det hende at det også skyldes motstanden? LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

For en supporter er det rett og slett fryktelig vanskelig å vende blikket vekk fra eget lag. For supportere flest er det nesten ubegripelig at ikke spillerne man holder med skinner i hver eneste kamp. Ikke desto mindre kan det være et forsøk verdt.

Straffes for tabber

Enhver fotballkamp er resultatet av spill og motspill. I alle dueller er det minst to spillere, og begge vil vinne ballen for sitt lag. I fotball er det alltid to lag på banen, der begge gjør sitt ytterste for å vinne.

Mjøndalen har fått litt juling i det siste. Vi svevde på ei sky etter Rosenborg — fallet føles derfor hardt og langt. Mye vil ha mer, og nå murres det i gangene. Det murres på sosiale medier. For en supporter er det vondt å tape.

De tabbene vi slapp unna med i fjor straffes nå med baklengsmål. Fordi motstanderlager har spillere som holder tippeliganivå. Fordi vi møter lag med gode taktiske kvaliteter.

Stilte på trening

Tirsdag kveld, etter braktap mot Bodø/Glimt stilte 3050 på A-lagstrening. Med bluss og sang støtta de sine helter. "I medgang og motgang", sto det på banneret. Jeg er stolt av å være i samme supporterklubb som dere.

De 25 på tirsdagstreninga er blant de vidsynte og klartenkte. Det er folk som har rista av seg fra skylappene, rista av seg frustrasjonen. Se og lær, kjære supporterkollegaer.

Se og lær!

Les også

  1. Her er seks råd til voldsromantiske berserker

  2. Er dette virkelig alt Tippeligaen har å by på?

  3. Er det ikke litt pinlig at klubben i deres hjerte fremstår uten folkeskikk?

Les mer om

  1. Supporter
  2. Mjøndalen IF