Fotball

Slik reagerer NFF-toppene på FIFA-arrestasjonene

President Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund (NFF) er ikke sjokkerte.

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Pressekonferanse: FIFA grilles om korrupsjonsanklager. Se video i vinduet ovenfor

Sveitsisk politi stormet onsdag morgen luksushotellet Baur Au Lac, der FIFA-toppene samles i forbindelse med årets kongress, i Zürich.

14 FIFA-topper er nå anklaget for omfattende korrupsjon i løpet av de siste 20 årene.

Ifølge New York Times er det snakk om disse FIFA-medlemmene: Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo, Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin, Nicolás Leoz, Alejandro Burzaco, Aaron Davidson, Hugo Jinkis, Mariano Jinkis og José Margulies.

Generalsekretær Kjetil Siem og president Yngve Hallén i Norges Fotballforbund.

Også FIFA-president Sepp Blatter er blitt etterforsket, ifølge avisen, men han er ikke blant de siktede.

 • Bakgrunn: Politi stormet luksushotell — flere FIFA-topper pågrepet

– Avgjørende for FIFAs fremtid

FIFA-toppene ble pågrepet på luksushotellet Baur au Lac i sveitsiske Zürich.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, mener det er positivt at FIFA-medlemmer, som angivelig har bidratt til korrupsjon, blir tatt.– Det er avgjørende for FIFAs egen fremtid at de som er med på korrupsjon blir tatt ut av systemet. For man lever ikke med en synkende troverdighet, sier Kjetil Siem til Aftenposten.

Han ble ikke spesielt overrasket da nyheten om pågripelsene sprakk onsdag morgen.

– Det er på en måte ventet, for jeg har registrert at amerikanske myndigheter har fått Chuck Blazer til å snakke (tidligere medlem av FIFAs eksekutive komité, journ.anm). Og at han skal ha hatt på seg lydopptaker i møter, og så videre. Så skurk nummer én, ble kronvitne nummer én, sier Kjetil Siem.

Siem: – Vi må ta dem

– Hvis folkene det er snakk om, har gjort det de angivelig skal, er dette positivt. For ellers har man ikke mulighet til å rydde opp, sier Siem.

– Korrupsjon, kampfiksing og alle disse tingene som rammer industrien vår, vi må ta de som står bak det, sier NFF-toppen engasjert.

NFF-president Yngve Hallén, som selv er en del av FIFAs etiske komité og skal delta på kongressen i Zürich, er heller ikke sjokkert.

– Vi har vært igjennom en reformprosess i FIFA og det har vært en stor oppmerksomhet rundt om FIFA har vært korrupte. Det går i riktig retning, men det har nok foregått mye som egentlig ikke tåler dagens lys, sier Hallén til NRK.

– Jeg er ikke sjokkert. Hvis gale ting har skjedd, så er det jo bra at det kommer frem. Det er veldig positivt at det blir grepet fatt i av sivile myndigheter, sier Yngve Hallén.

Nåværende FIFA-president Joseph Blatter stiller til gjenvalg under årets FIFA-kongress, og det er ventet at sveitseren får en ny periode som president. Hans eneste motstander er Prins Ali bin al Hussein fra Jordan.

Hvordan dette vil påvirket kongressen og valget, er foreløpig usikkert. FIFA har varslet at de vil holde en pressekonferanse klokken 11. – Dette vil jo rokke FIFA-kongressen, men jeg regner med at de ikke-arresterte vil samles og bestemme seg for hva man skal gjøre, sier Kjetil Siem.

– Alt som skjer i forbindelse med en slik kongress vil selvfølgelig få konsekvenser for valget. Men det er veldig vanskelig å bedømme i hvor stor grad når jeg ikke kjenner saken bedre enn jeg gjør nå, sier Hallén til NRK.

 1. Les også

  Flere FIFA-toppmenn pågrepet i Sveits

 2. Les også

  Åtte av idrettens mektigste menn: Beskyldt for juks, bedrag og korrupsjon

 3. Les også

  Norsk idrettstopp: - Den største feilen vi gjør i Norge er at vi bare ser ting fra vårt ståsted

 4. Les også

  UEFA-presidenten mener Blatter må gå: - FIFA har blitt skammelig under hans ledelse

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5