Fotball

Hei 1. divisjon, her kommer Tromsø

SUPPORTERBLOGG: Jeg har mistet troen på laget mitt. Det er vondt.

ENDELIG MÅL: Runar Espejord scoret for Tromsø mot Aalesund søndag. Men det ble bare ett poeng på TIL.
  • Arne J. Johnsen
Arne J. Johnsen, Tromsø-supporter

Fansen har ropt etter han i lang tid. Søndag kveld presenterte Runar Espejord seg for Tromsø by og resten av Fotball-Norge. En lekker vending ble fullført med en rapp avslutning, litt heldig via et Aalesund-bein og rett i mål. Scoringen berget 1 poeng for Gutan, men det var to for lite.TIL har nå spilt 5 kamper siden den famøse Nilsen-sparkingen og det er på tide å innse at ansettelsen av assistenten Bård Flovik neppe var ett sjakktrekk.

Ja, klubben har tatt med seg 3 poeng og man kan si at 3 poeng på 5 matcher er greit for ett bunnlag, men når man ser litt bak disse poengene kan man på ingen måte være fornøyd.

Ikke holdbart

Ja, 1-1 mot RBK var selvsagt bra, men kun U i boka mot nedrykksrival Mjøndalen og et Aalesund som ikke hadde tatt bortepoeng siden mai er ikke holdbart. Borte mot Stabæk ble TIL herjet med de første 45, de Blaa hadde vel 9-1 i sjanser og kunne like godt ledet 4-0 til pause som 1-0. Men en ting er nå at man blir rundspilt av Stabæk, mange lag har fått den behandlingen, det verste her er når man kom tilbake og på nytt gikk i den klassiske stilen med å legge seg bakpå og mister bonuspoenget 3 minutter på overtid, da fyrer mange på alle pluggene.

Jeg har sett at noen taktiske grep har blitt gjort av Flovik, blant annet spiller man mer possession-orientert og spesielt Thomas Kind Bendiksen har funnet bedre form og er meget viktig for dette laget. Spillet mellom boksene har sånn sett forbedret seg.

Men som alle vet, det er i boksene matchene avgjøres. TILs talentløse spill på defensive dødballer samt altfor store rom innad i forsvarsleddet gjør laget ekstremt sårbare. Mot Stabæk ble man rundspilt og mot Aafk søndag fikk man tidlig tre store sjanser mot seg selv om man var best i banespillet.

Jeg forstår at Flovik vil ha en defensiv struktur på plass framfor alt, men de siste par kampene har man sett at det sitter dårlig.

Feige offensivt

Det mest irriterende er uansett den klare feigheten i det offensive spillet, da aller mest at man ikke kan gi Zdenek Ondrasek en makker. Kobraen er konstant alene mot minst to mann til enhver tid og får altfor lite støtte fra midtbanen.

Det kan nesten virke som om de offensive fibrene man har på midten har instrukser om at man ikke skal ta løp bak tsjekkeren for da havner man i undertall defensivt, allikevel er forsvaret ofte helt Hawaii. Faktum er at TIL har ene beinet i Obos-ligaen 2016, da må man tørre og angripe å gå for mål, spesielt på Alfheim.

Og her kommer jeg tilbake til der jeg startet. Sønnen til en av tidenes TIL-helter Lars Espejord, Runar har dundret inn 19 mål i 3.divisjon i år. Greit, det er et stort steg til tippeligaen derfra og Runar hadde en tung sesong i fjor når han fikk sjanser i 1.divisjon men den lokale Tromsø-gutten har tatt store steg denne sesongen.

Mot Odd hadde han en fantastisk målgivende til Morten Moldskred med yttersida av foten og som nevnt kom målet hans søndag da han fikk en god halvtime på banen. Zdenek Ondrasek har ikke scoret for TIL på 3 måneder og Runar er god nok til å starte. Da er det kanskje på at du viser litt baller Flovik og setter tsjekkeren på benken, spesielt med tanke på at Ondrasek er inne i sine siste TIL-måneder.

Må klare seg uten "Kobraen"

Mot Molde er «Kobra» suspendert, da får man se hvordan Floviks mentalitet er og om han tør starte med talentet Runar Espejord. Han bør for så vidt gi de andre talentene vi har i troppen sjansen også, men Mikael Norø Ingebrigtsen og Lasse Nilsen virker ikke å være Floviks favoritter. Førstnevnte har dog slitt et par uker med en skade, men har fortsatt X-faktoren TIL trenger.

Når TIL la om til 4-4-2 i dag så ble det automatisk mer trøkk på Aalesund. Det fungerte også bra defensivt, etter utligningen hadde ikke Tangotrøyene noe spesielt å komme med. I følge Flovik har vi ikke lag til å spille 4-4-2, her er jeg hvert fall komplett uenig.

Jeg var skeptisk til at Flovik fikk jobben på permanent basis, med 5 matcher igjen er jeg enda ikke overbevist om at han er rette mann. Jeg er faktisk hellig overbevist om at Flovik vil føre TIL ned til Obos-ligaen. Det heter det at man ikke skal gi opp som supporter, men jeg merker at det er vanskelig.

Har mistet troen

Jeg har mistet troen på laget mitt og det er vondt. Alle sier at TIL berger seg, blant annet MIF-trener Vegard Hansen. Jeg støtter Ole Martin Årst som sier at det ser ikke ut som om spillerne vil berge plassen og spiller feigt. Så lenge det ikke skjer noe magisk inne i boksene og man gjør noe voldsomt taktisk ser jeg ikke at TIL berger plassen.

Jeg har tidligere skrevet en blogg som jeg kalte Fort(tapte) Alfheim. Etter det smalt TIL inn tre strake hjemmeseiere. Det er fortsatt de tre eneste man har på Alfheim. Alfheim er fortapt. Det kan, dessverre, se ut som om at Tromsø IL også er det.

Les også

  1. Endelig brøt Runar (19) målbarrieren:  - Jeg var på rett plass til rett tid

  2. Sjekk hvilke TIL-spillere som var best i kveld

  3. VIDEO: Se høydepunktene fra Tromsø - Aalesund

Les mer om

  1. Supporter
  2. Tromsø IL