Fotball

Slo tilbake etter Tottenham-sjokk - Liverpool nærmer seg beste hjemmerekke på 34 år

Tottenham sjokkerte hjemmelaget på Anfield, men Jordan Henderson og Mohamed Salah sørget for at Liverpools hjemmerekke i serien økte til tolv strake seirer. Nå mangler de bare én kamp på å tangere 1985-rekken.

(f.v.) Jordan Henderson sørget for utligningen og Mohamed Salah sendte Liverpool i ledelsen.
  • Petter Fløttum-Angeltveit

Liverpool – Tottenham 2–1

Åtte seirer og én uavgjort på de første ni seriekampene og elleve hjemmeseirer på rad i serien for Liverpool. Det var tallene som Tottenham håpet å gjøre til skamme, da de søndag kveld møtte serielederne på Anfield.

Allerede etter 49 sekunder ga Harry Kane håp om at Tottenham kunne få et sårt tiltrengt lyspunkt, da han snek seg i posisjon og headet gjestene i ledelsen. Men de greide kun å stå imot Liverpools påfølgende kanonade i 50 minutter, før Jordan Henderson banket inn 1–1. Et kvarter før slutt sørget Mohamed Salah for at Liverpools seiersrekke på hjemmebane økte til tolv, da han satte 2–1 fra straffemerket.

– De scoret først, men jeg tenkte at vi kom til å komme tilbake. Jeg stoler på laget, og jeg kjenner igjen denne typen kamp, sier Sadio Mané i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Dermed et Liverpool kun én hjemmeseier i serien fra å tangere de 13 de hadde fra april til november i 1985, men det er fremdeles et stykke opp til de 21 strake hjemmeseirene de hadde i 1972, ifølge statistikknettstedet Opta.

Tangeringen av 1985, med 13 strake hjemmeseirer i serien, kan komme mot tabelltoer Manchester City om to uker.

Les også

Rashford og Martial bommet begge på straffe – så ble de historiske

Kane ga Tottenham-håp

Allerede etter 49 sekunder sørget gjestene for en pangåpning på kampen.

Da driblet Moussa Sissoko seg rett gjennom Liverpools midtbane og fant Heung-Min Son ute til venstre. Han skjøt via Dejan Lovren og i stangen. Returen spratt ut på femmeteren der Kane hadde sneket til seg masse rom. Spissen bøyde seg ned og headet inn sin sjette seriescoring for sesongen.

Hjemmelaget signaliserte for offside, men Kane holdt seg på rett side da skuddet gikk.

Liverpool tok en rask samling i bunn, før den røde bølgen vokste seg større og større og truet med å skylle Tottenham av banen. Men Paulo Gazzaniga var høyt og lavt, smalt og bredt, stoppet den ene store sjansen etter den andre og sørget for at Tottenham ledet til pause.

Harry Kane (til venstre) lurte både offsidelinjen og Alisson (liggende) da han headet Tottenham i ledelsen etter to minutter.
Les også

Syv Liverpool-spillere nominert til Gullballen

Salah scoret og måtte ut

Andre omgang startet i et heseblesende tempo. Først stoppet Gazzaniga Roberto Firminos heading, før Son rundet Alisson og skjøt i tverrliggeren i motsatt ende.

Seks minutter ut i omgangen eksploderte det til slutt på Anfield, da Liverpool-kaptein Henderson banket inn utligningen. Han hadde sneket seg inn bak Tottenham-forsvaret og la strakvristen til ballen fra skrått hold etter at et innlegg hadde skled gjennom feltet.

Titteljaktende Liverpool beholdt foten på gassen og tvang frem flere raske sjanser etter utligningen.

Målscorer Mohamed Salah trenge tilsyn og ble til slutt byttet ut, etter at han hadde fått seg en smell i slutten av kampen.

Etter 74 minutter fikk hjemmelaget sjansen de behøvde, da Serge Aurier noe uheldig felte Sadio Mané og lagde straffe. Mohamed Salah banket hardt og selvsikkert Liverpool i ledelsen.

Tottenham yppet seg litt i sluttminuttene, men Liverpool vant til slutt 2–1. Et lite skår i gleden for Liverpool-fansen var at Salah fem minutter før full tid måtte gå av banen etter å ha fått en liten smell.

Etter kampen fortalte manager Jürgen Klopp til TV 2 at han hadde vondt i en ankel, men at det ikke er noe alvorlig.

Liverpool er fremdeles ubeseiret etter ti serierunder, og leder med sine 28 poeng Premier League seks poeng foran Manchester City. For Tottenhams del fortsetter problemene. De ligger midt på tabellen med tolv poeng etter ti kamper.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Premier League