En samtale rundt frokostbordet fikk Manchester United til Oslo

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal spille treningskamp mot Kristiansund på Ullevaal stadion tirsdag. Kampen ble til rundt et frokostbord i hjembyen.

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær på tribunen i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund Stadion i mai. Tirsdag skal Manchester United spille treningskamp mot Kristiansund i Oslo.

Vi skrur tiden tilbake til 6. mars og returoppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Manchester United i Champions League.

Fire minutter på overtid får Manchester United straffespark. Marcus Rashford setter ballen sikkert i mål og sender United videre til kvartfinalen på bortemålsregelen med 3-3 sammenlagt etter en utrolig snuoperasjon.

Den utrolige marskvelden satt Kristiansunds daglige leder Kjetil Thorsen hjemme og jublet. I over 40 år har han vært venn av Solskjær.

Da Thorsen var keeper på Clausenengens lilleputtlag i en Göteborg-cup i 1979, ble seks år gamle Solskjær maskot for laget. Senere spilte de også sammen for A-laget til Clausenengen.

Nå fikk han se byens store fotballhelt sende sjokkbølger gjennom Fotball-Europa.

Kristiansunds daglige leder Kjetil Thoresen (t.h) ble anbefalt av kona Kari å sende en tekstmelding til Ole Gunnar Solskjær. Slik kom tirsdagens treningskamp til. På bildet takker han av assistenttrener Ole Olsen november i 2018.

Svarte etter få sekunder

Dagen derpå gikk samtalen rundt frokostbordet mellom Thorsen og kona Kari, som den daglige lederen har skildret på klubbens nettsted.

– Vel, vel. Ole Gunnar må få jobben permanent i Manchester, sa jeg og lurte på om Kristiansund noen gang ville spille mot Manchester United.

– Send ham (Ole Gunnar) en tekstmelding. Det verste som kan skje er at han sier nei, svarte Kari.

Som sagt, så gjort. Kun få sekunder etterpå kom svaret fra Solskjær: Tommel opp, viste meldingen.

Noen uker seinere ringte Solskjær til sin gode venn og fortalte at han kan ta med seg laget til Oslo om det var et ønske om det.

Tirsdag kveld møtes lagene til treningskamp på Ullevaal stadion.

Fire av fire

Møtet med Kristiansund er Solskjær og Manchester Uniteds nest siste før Premier League-starten mot Chelsea 11. august.

Laget har vunnet fire av fire treningskamper i sesongoppkjøringen så langt.

På samme dato i 2017 var Vålerenga motstander for Manchester United på Ullevaal. Den gangen vant det engelske stjernegalleriet 3-0 etter scoringer av Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Scott McTominay.

Onsdag møtes damelagene til Vålerenga og Manchester United. Kampen spilles på Vålerengas hjemmebane.