Agdestein startet med scoring i AaFK-tap: – Jeg skulle scoret flere mål

AaFK ledet 1–0 til pause mot Brattvåg. Da eliteserielaget byttet hele laget i pausen, snudde kampen fullstendig og Brattvåg vant 2–1.

Hólmbert Fridjónsson og Torbjørn Agdestein samarbeidet godt på topp mot Brattvåg.
  • Kristian Stenerud

AaFK stilte med toppet mannskap fra start av i årets første treningskamp, som betyr at Daan Klinkenberg og Simen Bolkan Nordli fikk sin debut. Det var spesielt sistnevnte som utmerket seg med flere spennende offensive bidrag, der han fikk vist fram foten sin.

Begge lagene hadde sine sjanser før pause, men den eneste sjansen som endte med scoring kom ti minutter før pause. Det hele startet med at Sondre Brunstad Fet kom rundt på kanten og slo inn til Agdestein, som fra seks-sju meters hold satte inn 1–0.

Simen Bolkan Nordli viste lovende takter i sin debut.

– Har fungert bra før

Oppturen fortsetter dermed for Agdestein inn i 2020, som fikk lite spilletid i første halvdel av sesongen i fjor, men som på høsten scoret åtte mål på de ti siste serierundene.

– Det var viktig å bare komme i gang igjen med fotballkamper, for det er kjedelig å bare trene og løpe. I dag var fokuset på å få ut det vi har gjort mest på trening, som er mest det defensive og det viste seg å være relativt ok. Det å score mål er fint, men jeg skulle scoret flere mål. Jeg kunne hatt et, to eller tre til, men det var ikke så farlig i dag, sier Torbjørn Agdestein til Sunnmørsposten.

Han fikk sjansen på topp sammen med Hólmbert Fridjónsson. Det er et spisspar som har vist seg å spille godt sammen tidligere.

– Det har fungert bra før, og det gjør det forhåpentlig i år også. Jeg er mest interessert i å spille, så er det kjekt om det er sammen med Holmbert, eller om det blir noen andre. For min del føles det som jeg er i god form og har hatt ei ok oppkjøring til nå, sier han.

Joakim Barstad scoret på et fint frispark fra rundt 20 meter da han satte inn 2–1, som også ble sluttresultatet.

Frisparkmål

Lars Bohinen varslet på forhånd at hele laget kom til å bli byttet i pausen, og det skjedde. Dermed falt kampen kvalitetsmessig for AaFKs del, mens Brattvåg tok kontroll på det som skjedde. Ti minutter etter pause satte Alexander Jonassen inn 1–1 etter at Enock Mawete ga retur på ei heading fra nettopp Jonassen.

En time ut i kampen fikk Brattvåg frispark fra litt skrått hold rundt 20 meter fra mål. Frisparket fra Joakim Barstad gikk rett i mål til 2–1 for bortelaget. Etter en sjansefattig andre omgang endte det med tap for AaFK i årets første treningskamp.

– Dette var ei grei treningsøkt for oss. Vi fikk noen svar og noen spørsmål. Våre unge spillere fikk litt erfaring med hva det vil si å spille med A-lagsspillerne, oppsummerte Lars Bohinen etter kampen.

Brattvåg-trener Rene Skovdahl brydde seg ikke så mye om selve resultatet mot AaFK.

Passe fornøyd Brattvåg-trener

– Jeg synes det var en litt variabel kamp. Vi hadde noen gode øyeblikk der vi fikk vist fram spillet vårt, mens det i andre øyeblikk ikke så like bra ut. Vi er uansett ikke så opptatt av selve resultatet. Jeg er fornøyd med energien i laget, for det trenger vi når vi skal spille med høyt og aggressivt press, sier Brattvåg-trener Rene Skovdahl.

Han fikk se nykommerne Juan Cordero, Samuel Tatum og Kasper Jensen debutere mot AaFK.

– Det blir spennende å se dem videre for oss. Jeg synes Kasper Jensen var ganske solid, men vi må huske på at han kommer fra et bra nivå, sier den danske treneren.

Ny episode av podkasten Sunnmørsball er ute nå. Hør hvordan AaFK har håndtert saken rundt Pape Habib Gueye, og ikke minst hva AaFK ønsker å gjøre i dette overgangsvinduet.

Hør hele episoden her:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk