Fotball

Masalins skade verre enn ventet

<p>Jon Masalins håndskade er mer omfattende enn ventet. HamKam-trener Arne Erlandsen vil savne fem skadde spillere når han samler gutta sine til årets første trening på HIAS-banen mandag</p>

Jon MasalinJuha PasojaMarcus PedersenHamKam Original bildetekst: *** Local Caption *** UTE LENGE: Jon Masalin må vente lenge før han kan vokte HamKam-buret igjen. Foto: Stein-Erik Stormoen

 • Roger Synstad

HAMAR: Jon Masalin, Pål Strand, Håkan Malmström, Srdjan Urosevic og Tom Kristoffersen er skadd.

Skademarerittet fra 2008-sesongen ser ut til å forfølge Erlandsen & Co. inn i det nye året.

Omfattende

– De langtidsskadde er fortsatt langtidsskadd. Jon Masalin ble operert i hånda hos en spesialist i Finland før jul, og det viste seg dessverre å være en mer omfattende skade enn vi hadde ventet. Han skal til kontroll i Finland 10. januar og kommer ikke tilbake til Hamar før da. Skaden er komplisert og langvarig, sier Noet, som ikke vil antyde når Masalin er klar for trening igjen.

HamKam spiller sin første treningskamp mot Strømsgodset i hallen på Lillestrøm allerede 16. januar. Seriestarten finner sted 6. april borte mot Kongsvinger.

Med en så bra erstatter som tidligere førstekeeper Ivar Rønningen, betyr ikke Masalins håndskade noen krise.

Skuffet Malmström

Håkan Malmström (31), som bare spilte to kamper i fjor, hadde håpet å kunne starte igjen for fullt mandag, men må pent vente, ifølge Noet:

– Ja, han sliter fortsatt med hamstringen og kan ikke yte hundre prosent. Han må nok være forsiktig i januar.

– Pål Strand er fremdeles litt lammet i ansiktet etter virusinfeksjonen og håper å kunne trene med laget igjen i januar. Tom Kristoffersen har vært gjennom en MR-undersøkelse uten at jeg har sett resultatet ennå. Den gode nyheten er at Srdjan Urosevic, som har slitt lenge med belastning i bekkenet, gjør det bedre enn ventet hjemme i Serbia. Jeg har tett kontakt med han som behandler Srdjan og vet at utviklingen er lovende. Men han blir i Serbia helt til han er treningsklar.

Plaku kommer

Foruten de fem skadde, mangler alle bosmanspillerne på Erlandsens første 2009-økt: Jan Michaelsen, Marcus Pedersen, Leonardo, Oluwasegun Abiodun og Knut Henry Haraldsen er historie i HamKam-sammenheng.

Mannen som er på utlån i Dinamo Tirana, Sebino Plaku (sju seriemål på 15 kamper), har fått klar beskjed om å innfinne seg til trening på HIAS-banen mandag, og alt tyder på at den lille, kjappe spissen holder seg til kontrakten:

– All min informasjon sier at Sebino kommer tilbake til Hamar og fortsetter å kjempe om en plass på laget, sier hans norske agent, Knut Høibraaten, til HA-sporten.

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Fire mister sesongstarten

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Laget som forsvant

 3. FOTBALL
  Publisert:

  En scoring på ett år for HamKam

 4. FOTBALL
  Publisert:

  - God Kienast

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Vraker syndebukkene

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Positiv til spill i 1. divisjon