Aalesund får ny spillerpool

Hoff: – Helt avgjørende for å henge med i toppen.

BLIR MED VIDERE: I går ble det klart at investorene som var med på å hente Abderrazzaq Hamed-Allah til AaFK, vil bli med i en ny spillerpool. Det er gode nyheter for klubbdirektør Henrik Hoff og ÅFAS-styreleder Bjarne Haagensen, her sammen med sportslig administrativ leder Jan Erik Sørnes og investor Per Waagan fra pressekonferansen etter at Hamed-Allah ble solgt til Kina.
  • Kristian Stenerud

I går ble det klart at investorene rundt AaFK er klare for å gå inn i en ny spillerpool. Det er først og fremst ei forsterkning i forsvaret og angrepet som gjelder.

— Vi har ikke stiftet en ny spillerpool enda, men investorene som er med i poolen til Hamed-Allah er positive til å bidra til en ny pool. Det er veldig gode nyheter, sier en strålende fornøyd Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Styreleder i Ålesund Fotball AS, Bjarne Haagensen, legger heller ikke skjul på at han er strålende fornøyd.

— Vi har hatt et veldig positivt møte, men det tar ikke ti minutter å lage en spillerpool, sier han.

Nå skal det jobbes med hvordan spillerpoolen skal være, hvor mye kapital den skal ha og hvilke spillere som er aktuelle.

- Hvor stor skal spillerpoolen være?

— Vi har ikke diskutert et konkret tall, det må være opp til hver enkelt deltaker hvor mye de ønsker å investere, sier Hoff.

Ifølge klubbdirektøren er utgangspunktet at AaFK vil ha en forsvarsspiller og en forsterkning i angrepet.

AaFK fikk hjelp fra investorene til å hente Abderrazzaq Hamed-Allah for ny klubbrekord, som var på rundt én million euro.

Viktige investorer

- Kan det bli aktuelt å gjøre en så dyr investering igjen?

— Ja, hvis den rette spilleren dukker opp, så er det ikke satt noen begrensninger på hva en enkeltspiller vil koste.

Men det er vanskelig å svare på hva slags midler som blir gjort tilgjengelige.

Investorene har fått gode penger igjen etter salget av Hamed-Allah til Kina for 34 millioner kroner. Av disse fikk investorene rundt 20 millioner kroner.

— Avkastningen kommer fordi vi har gjort et grundig arbeid over tid. Hamed-Allah var ikke et hastekjøp, han var analysert, speidet på og jobbet med for å få til en overgang. Det viser hvor viktig arbeidet med «scouting» er, sier klubbdirektøren.

- Hva betyr det for dere å ha investorer som gir dere en ny spillerpool?

— For oss er det helt avgjørende for at vi skal kunne henge med i toppen. Vi er avhengig av å ha med oss investorer som muliggjør kjøp av enten talentfulle spillere med stort potensial, eller spillere som er gode nok til å gå rett inn og løfte oss.

Skal redusere utgiftene

Allerede på AaFKs årsmøte kom det fram at underskuddet i ÅFAS endte på 5,9 millioner kroner i 2013. — Vi hadde inntekter etter budsjettet, men det ble brukt mer penger enn det vi hadde planlagt. De to store utgiftssidene er lønninger og stadionanlegget, og vi håper å redusere på begge disse plassene, sier Haagensen.

- Er det grunn til å være bekymret for et slikt underskudd?

— Nesten alle klubbene i eliteserien går med underskudd, men det er noe vi må ordne på. Det handler om å redusere utgifter og gjøre det godt gjennom kjøp og salg av spillere. Vi er nesten hvert år avhengig av spillersalg, sier han.