Fotball

Haugesund hjalp Rosenborg i gullkampen

Serielederen våknet for sent.

sz485036.jpg
 • Lasse Fredheim
KOMISK SELVMÅL:

Haugesund — Strømsgodset 2-1:

HAUGESUND STADION: - Det er en kamp som vi styrer i første omgang uten å skape sjanser, de scorer på sin ene. Så få de mål nummer to. Da blir det vanskelig. Gutta står på. Det var kjempeinnsats, men det holdt ikke, sier Godset-trener Ronny Deila til Cmore.

Strømsgodset hadde muligheten til å skaffe seg en luke i toppen på syv poeng, men Haugesund ville det annerledes.

Et selvmål av Mounir Hamoud og en scoring av Michael Haukås holdt til seier for araberne. Da hjalp det lite for bortelaget at Martin Rønning Ovenstad kanskje scoret årets mål fem minutter før slutt. Sluttspurten startet for sent.

En offensiv Godset-trener Ronny Deila var klar i talen før kampstart.

Drammenserne skulle styre kampen fra start av, og helst få et tidlig mål mot et Haugesund som hadde vært gjennom 120 minutter cupfotball mot Bodø/Glimt tidligere i uken.

— Jeg er ekstremt fornøyd med innsatsen spillerne legger ned i dag. Vi jobber hardt, men vi jobber ikke godt nok sammen. Foran 16-meteren til Haugesund er vi for svake. Skal vi vinne her, må vi være mer effektive foran mål, mener Deila.

Tidligere Haugesund-spiller, Thomas Sørum, var skadet og ikke blant de elleve utvalgte. Deila sier at han kunne trengt Sørum mot hans tidligere klubb, men Godset-treneren var lite lysten på å diskutere spillere som ikke var på dommerkortet.

— Vi stilte med en veldig bra ellever i dag. Vi er ikke gode nok å spille på Kovacs sine styrker. Selvfølgelig kan vi si at vi manglet Thomas Sørum, men jeg er ikke interessert i å diskutere spillere som ikke er med, sier en bitter Ronny Deila.

15. juli åpner overgangsvinduet.

— Vi håper på å styrke stallen med noen spillere, så får vi se om vi greier å beholde de vi ønsker å beholde, sier Strømsgodset-treneren.

Komisk selvmål

Slitne ben så ikke ut til å plage hjemmelaget, som scoret på komisk måte etter 23 minutter.

Unggutten, Kristoffer Haraldseid, slo ballen hardt inn i 16-meteren til Strømsgodset, og Pontus Engblom fikk headet ballen i stolpen. En klarering fra en Strømsgodset-spiller gikk rett i ryggen på Mounir Hamoud og i mål bak en utspilt Adam Larsen Kwarasey.

De første 45 minuttene bar preg av et angrepsvillig Strømsgodset, som ikke fikk det inn i det sporet de ville. Keeperen og kaptein hos Haugesund, Per Morten Kristiansen, fikk kun et par skudd på seg fra spillerne til Ronny Deila, og serielederen gikk skuffet i garderoben til pause.

Strømsgodset gikk ut igjen av garderoben med en tale fra Deila som kanskje var litt mer inspirerende. I Begynnelsen av andreomgang handlet det meste om Strømsgodset, men forsøkene fra bortelaget gikk aldri i mål. Det nærmeste østlendingene kom var et skudd fra Abdisalam Ibrahim, men det gikk til side for mål.

Etter 63 minutter fikk endelig hjemmelaget tak i ballen, og da ble det også ofte farlig. Michael Haukås spilte Pontus Engblom alene med keeper, men fra skrått hold skøyt svensken rett utenfor.

Haugesund doblet

Fem minutter senere var det Haukås sin tur til og bli spilt alene med keeper. 26-åringen fra Haugesund var sikker fra skrått hold og satte ballen i det lengste hjørnet, bak en sjanseløs Strømsgodset-målvakt.

— Vi får det viktige førstemålet og får samlet energi i pausen. Deretter får vi 2-0. Så detter vi nedpå. Det er ikke noe futt igjen, og Godset får et godt trøkk på oss, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Hjemmefansen var sikker på seier etter det andre målet, men selvsikkerheten varte ikke lenge blant supporterne.

En forvirret Andreassen tok et langt touch og la alt til rette for skudd fra Strømsgodset.

Innbytter Martin Rønning Ovenstad skøyt håpefullt fra 30 meter og ballen gikk rett i lengste hjørne bak en utspilt Per Morten Kristiansen. Bortelaget så muligheten til å ta poeng på den vanskelige hjemmebanen til Haugesund, men det så aldri ut som om det var her Strømsgodset skulle ta sin 11. seier i eliteserien.

Som i store deler av kampen hadde bortelaget ballen mest i sluttminuttene. Verken en god Stefan Johansen eller Peter Kovacs fikk ballen i mål, og Haugesund tok en meget sterk hjemmeseier mot serielederen.

 1. Les også

  Matchvinner Haukås: - Jeg vil ikke kalle det revansje

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5