Fotball

Kristbjörg (20) er TIL-vingens viktigste støttespiller: - Hun er med meg i tykt og tynt

Når kjæresten Kristbjörg Eva Hreinsdottir er på plass i Tromsø om en drøy uke, starter for alvor veien mot å sikre en plass i EM-troppen til Island for TILs Aron Sigurdarson.

SAMBOERE: Kristbjörg Eva Hreinsdottir og Aron Sigurdarson ser fram til å finne seg en leilighet i Tromsø.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

LA MANGA (iTromsø): Sigurdarson ble TIL-klar for snaue to uker siden etter å ha overbevist klubbledelsen på prøvespillet i januar. På lasset følger samboeren Kristbjörg Eva Hreinsdottir.

— Jeg drar hjem 1. mars og vi kommer sammen til Tromsø den 3. mars. Før jeg dro fra Tromsø har jeg leitet etter leilighet, og håper det er i orden slik at vi kan flytte rett inn når vi kommer tilbake, sier Aron Sigurdarson til iTromsø.

Han og samboeren har vært sammen i to år, og sittende i en sofa utenfor kantina på spillerhotellet i Spania legger han ikke skjul på hvor viktig hun er for at han skal lykkes.

— Hun har hjulpet meg mye, og er alltid ved min side igjennom godt og vondt, sier 22-åringen om kjæresten.

 1. Les også

  Tromsø jakter ny forsvarsspiller

 2. Les også

  TIL-ledelsens vingling er ikke til å forstå

Overrasket

På fotballbanen har mye endret seg på kort tid for Sigurdarson som er oppvokst i et lite nabolag av hovedstaden Reykjavik. Han spilte for inntil kort tid siden for det islandske eliteserielaget Fjolnir. I midten av januar ble han hentet på prøvespill til Tromsø, og da han var i byen fikk han en telefon fra landslagsledelsen.

— De ønsket at jeg skulle være med å spille for Island mot USA i en treningskamp. Jeg kunne ikke tro det da jeg fikk beskjeden, og måtte ringe samboeren og resten av familien for å fortelle dem det. Drakta med nummer syv på ryggen har jeg hjemme på Island. Den skal rammes inn og henges opp på veggen i Tromsø, sier han med et smil.

Resultatet ble over all forventning. Selv om Island tapte 2-3 scoret Sigurdarson i landslagsdebuten, og ble kåret til Islands beste spiller.

— Før den kampen hadde jeg ikke hans navn på blokka. Men han gjorde det bra der, og scoret et flott mål, sier TIL-legenden Tryggvi Gudmundsson til iTromsø.

PÅ LANDSLAGET: Aron Sigurdarson spilte landskamp for Island mot USA i januar.

Det har sendt Sigurdarson rett inn i diskusjonen om en plass i EM-troppen.

— Aron har egenskaper til å komme til EM. Kampen mot USA var riktignok en B-lagslandskamp der ingen av de beste var med. Men det var på den måten jeg en gang kom inn på landslaget, poengterer Gudmundsson, som har fulgt TILs nye stjerneskudd tett, og har god innsikt i islandsk fotball.

— Landslagsledelsen har 18 til 20 spillere som er så godt som klare for Frankrike. Så er spørsmålet hva som skjer med de siste plassene i troppen, og det er her Arons sjanse ligger, sier Gudmundsson til iTromsø.

Ronaldo-møte

Selv er Sigurdarson bestemt på at "spill i Frankrike er et mål".

— I første kamp møter vi Portugal, og jeg er en stor fan av Manchester United og Real Madrid. Å da møte Ronaldo ville være helt utrolig, sier Sigudarson.

I TIL-leiren tas ambisjonene godt imot.

— Det ville vært fantastisk artig om han kom til EM. Når de tar han med til USA, og han presterer godt vil han nok være aktuell videre, uten at jeg vet noe mer. For oss i TIL er det uansett bare plusser med at han spiller på landslaget, sier TIL-trener Bård Flovik som karakteriserer 22-åringen som "utadvendt og positiv."

— På banen gjør han enten noe bra for seg selv eller andre. Aron er en dribleving som kan løpe mye og avslutte. Litt lik Mikael Norø Ingebrigtsen, sier Flovik.

Skulle Sigurdarson bli tatt ut vil han få en lang sesong nærmest uten pause fordi eliteserien har pause under EM i Frankrike.

— Hadde han vært Eidur Gudjohnsen på 37 år så hadde det vært mer aktuelt å se på totalbelastningen. Aron derimot er 22 år og tåler det fint, sier Flovik.

På treningsleiren i La Manga skal TIL fredag ettermiddag møte russiske Krylia Sovetov, og Sigurdarson ser fram til å spille kampen.

— Jeg er veldig glad for å være på plass i TIL, og gutta har tatt godt imot meg, sier TILs nye nummer 17.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5