John Arne Riise starter trolig på Lerkendal

Aalesund-sjefen varsler endringer etter to strake serietap.

Fra benk til startplass: John Arne Riise jublet skikkelig fra benken da Peter Orry Larsen sikret Aalesund ledelsen hjemme mot Brann. Nå tyder det meste på at Riise er med på banen fra starten av i kampen mot Rosenborg søndag.
  • Eirik Nesset Hjelvik

Vebjørn Hoff (20) ofres trolig for å gi plass til John Arne Riise (35) sentralt i banen mot RBK. Trener Trond Fredriksen frykter ikke at Riise-signeringen skal gi ham en ekkel utfordring framover.

Les også

AaFK-treneren mener spillerne til tider var feige og illojale

Etter to strake tap – og heller slett spill – mot henholdsvis Haugesund og Brann, går AaFK-trener Trond Fredriksen langt i å antyde at det blir forandringer på laget mot Rosenborg søndag.

Trond Fredriksen er klar på at «navnet» John Arne Riise ikke skal bety noe. Han er klar på at de beste spillerne skal spille uansett.

– Vi har null poeng på de to siste kampene. Det er vi ikke fornøyd med. Så ja, det kan bli noen forandringer. Det er det ingen tvil om, sier Fredriksen.Hittil i år har han startet med samme elleve utvalgte. Treningene hittil denne uka tyder på at John Arne Riise og Marlinho virker å være nærmest å spille seg inn på laget.

Marlinho tar trolig høyrekanten i stedet for Edwin Gyasi, mens Riise ser ut til å gå inn sentralt i banen. Det betyr enten at Vebjørn Hoff går ut på venstrekanten eller helt ut av laget.

– Laget og formasjonen vi planlegger å bruke holder vi internt. Dere får lure litt inn mot kampen, sier Fredriksen.

Midtbanespiller

Men mye tyder altså på at John Arne Riise får sjansen på midtbanen.

– Det er midtbanespiller vi ser på John Arne som for øyeblikket, bekrefter Trond Fredriksen.

– Hvilke tanker gjør du deg om at en lokal unngutt kanskje må ut av laget på hans bekostning?

– Det er en slik konkurranse vi må ha i laget. Hvis vi skulle velge John Arne foran andre, så gjør vi det fordi vi mener John Arne fortjener det. Samme er det motsatt veg, sier Trond Fredriksen.

– Men John Arne som midtbanespiller – er du trygg på at han kan dominere der?

– Ja, fordi han har ferdigheter som kan gjøre han veldig god i en rolle der. Ikke minst har han en pasningsfot og en skuddfot som kan gjøre han farlig i en slik rolle, sier Fredriksen.

Trygg på at han takler rollen

– Kan det bli et problem at du føler John Arne må ha en plass på laget?

– Nei, det føler jeg vi har vist allerede. Han har ikke spilt så mye hittil selv om alle andre hadde håpet at han skulle spille, sier Trond Fredriksen.

Selv føler John Arne Riise seg trygg på at han skal takle rollen som sentral midtbanespiller.

– Jeg ser for meg at det er en passende rolle for meg, der jeg får brukt overblikket, foten og rutinen min. Men jeg trenger noen kamper for å komme helt inn i det. Det føler jeg meg klar for nå, sier Riise.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk