Fotball

Solskjær: - En god gjennomkjøring

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med Moldes seier mot Hødd lørdag.

SLO HØDD: Ole Gunnar Solskjær og Molde fikk en bra gjennomkjøring i treningskampen (arkivfoto).
 • Daniel Nerli Gussiås

MOLDE — HØDD 2-1

MOLDE: Molde tok i mot Hødd til treningskamp lørdag ettermiddag. Kampen hadde et tydelig treningskamp-preg over seg i 1. omgang, men Molde glimtet til utover i 2. omgang, og hjemmelaget vant fortjent 2-1 mot gjestene fra sunnmøre, etter to mål på to minutter av Sander Svendsen.

I møtet med rbnett etter kampen oppsummerer manager Ole Gunnar Solskjær møtet mellom naboene slik:

— Det er alltid kjekt å vinne kampene vi spiller, og de kommer på løpende bånd fremover, så det er viktig at vi får flere og flere i gang. Da er det viktig med gode gjennomkjøringer for de som ikke er borte landslagssamling.

Les også

Svendsen godtar landslagsvraking

Hjemmelaget virket litt treige og i påskemodus i 1. omgang, og i pausen ble det gjort grep.

— Vi la om systemet, og fikk mer trøkk foran målet. Det gikk seint med oss i første omgang, selv om vi hadde gode sjanser vi kunne omsatt i mål. Vi burde gått til pause med ledelse, mener Solskjær.

Roser Svendsen

— Det er spesielt kjekt å se Sander spille så godt som han gjorde i dag, han scoret to fine mål, og hadde også et godt innhopp mot Stabæk forrige serierunde. Han er veldig nærme en startellever nå, og han startet jo mot Sevilla i Europaligaen. Det er viktig å huske at han bare er 18 år enda, og han kommer til å starte mange kamper og score mange mål for oss fremover, konstaterer Solskjær.

Tomålsscoreren Svendsen føler formen er der den skal være, men er klar på at han må gripe sjansene han får.

— Jeg fikk en god gjennomkjøring i dag, og det er godt å se at scorer mål igjen, og får samtidig nesten 90 minutter. Det gjør selvfølgelig veldig godt. I år er det viktig at jeg bruker mulighetene jeg får, og være klar da jeg får sjansen. Jeg håper i hvert fall å gjøre gode nok prestasjoner til å få så mye spilletid som mulig, og til slutt spille meg til en fast plass på laget, sier Svendsen.

Les også

 1. Her stopper spillerne opp etter 14 minutters spill for å hylle legenden Cruyff

 2. Suárez scoret og ordnet uavgjort mot Brasil i comebacket

Molde står med fire poeng etter to runder så langt i Tippeligaen, og møter Lillestrøm på Aker stadion førstkommende fredag.

— Vi er fornøyd med å stå med fire poeng etter to runder, selv om vi selvfølgelig gjerne skulle hatt to seirer. Men vi får si det er en godkjent start. Det blir uansett tøft mot Lillestrøm. De har to uavgjorte kamper så langt, og vi har analysert dem godt. Vi kommer forberedt, men det kommer til å bli en jevn kamp. Sånn er det alltid i starten i Tippeligaen. Tette kamper blir avgjort på små marginer, og vi var kanskje heldige som fikk med oss alle tre poengene borte mot Stabæk. Det er viktig å utnytte feil som blir gjort, og det gjorde vi i den kampene. Vi jobber med å få opp selvtilliten til de foran mål, og da vil også poengene komme lettere fremover, forklarer en fornøyd Molde-manager.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Molde FK
 4. Hødd