Fotball

Engelsk storavis: Van Gaal ville si opp etter pinlig nederlag

Nederlenderen ble overtalt av United-leder til å revurdere beslutningen.

Louis van Gaal opplever grusomme dager som Manchester United trener. Nå skal han ifølge britiske rapporter være lei. Foto: Andrew Yates, Reuters

  • Sindre Trygsland

Vondt ble til verre lørdag da et tafatt Manchester United tapte 0-1 hjemme mot Southampton. Charlie Austin ble matchvinner tre minutter før slutt i et oppgjør det hjemmelaget bare hadde ett skudd på mål — en avslutning fra distanse fra nederlandske Daley Blind.

Les også

«Å fjerne Van Gaal løser ikke Uniteds problemer»

Trener Louis van Gaal har lenge vært under press, og nå skriver britiske The Guardian at 64-åringen tilbød seg å si opp etter lørdagens nederlag på Old Trafford.

Vil ikke ansette ny trener midt i sesong

Det fikk han ikke lov til. Manchester Uniteds daglige leder Ed Woodward satte foten ned, og krevde at van Gaal diskuterte fremtiden med familien først.

Les også

Engelsk presse hevder Van Gaal kaster inn håndkleet: «Gaal Over»

I går ble nederlenderen observert på flyplassen, på vei hjem til Nederland for å feire datterens bursdag. Mandagens Manchester United-trening ble istedenfor ledet av klubblegende Ryan Giggs, men det forventes fra United at van Gaal er tilbake på treningsfeltet tirsdag.

Vanligvis troverdige Manchester Evening News hevder på sin side at 64-åringen ville si opp så tidlig som i julen, men at United-ledelsen ikke aksepterte oppsigelsen.

The Guardian skriver at United-sjef Ed Woodward ikke ønsket å måtte ansette en ny trener midt i sesongen, og at han også trengte tid på å svelge det pinlige 0-1-tapet for Southampton.

Overfor nyhetsbyrået Reuters hevder imidlertig kilder den engelske storklubben at van Gaal ikke ba om å få slutte.

Superstjerne roer ned supporterne

Van Gaal har innrømmet at det han har levert som Manchester United-trener har vært under all forventning.

— Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke har klart å nå forventningene fra supporterne, har han sagt ifølge Daily Mail.

Storklubben er allerede ute av Champions League, og med 23 serierunder spilt i Premier League står klubben i fare for å gå glipp av spill i den gjeveste Europacupen også neste sesong. United ligger på femteplass, fem poeng bak Tottenham på fjerde.

Det var buing mot laget etter tapet for Southampton lørdag. Nå går United-stjerne Juan Mata ut og forsøker å betrygge supporterne.

— Det var et nytt tungt øyeblikk, for både dere og oss, men vi må komme oss gjennom dette. Jeg forstår frustrasjonen deres, men vi er like skuffet og vi må holde det gående, skriver den slepne spanjolen på bloggen sin ifølge Daily Mail.

Selv om han ikke fikk lov til å si opp, henger Louis van Gaals United-prosjekt i en tynn tråd. Det ryktes at nederlenderen kan være ferdig denne uken. Skulle epoken være over, er blant andre José Mourinho og Pep Guardiola nevnt som erstattere.

Førstnevnte skapte store overskrifter i England i helgen da han ifølge rapporter skrev et seks siders langt frieribrev til klubben om at han kan forandre seg og at han har store planer for Manchester United. Løse rykter fortalte om et møte mellom storklubben og suksesstrener Pep Guardiola i forrige uke, men det er enda ikke blitt bekreftet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​

Les også

  1. Samuelsen løftes frem som et av Europas største talenter: - Det er en ære

  2. Uniteds skrekkelige Old Trafford-statistikk fortsetter

  3. Mourinho frir til United med seks siders langt brev: - Jeg kan forandre meg

Les mer om

  1. Engelsk fotball