Superinnbytteren avgjorde

Tina Algrøy dro i land seieren på egenhånd mot Amazon i sluttminuttene.

  • John Inge Seljehaug

AMAZON GRIMSTAD — ARNA-BJØRNAR 0-2

Det var topp mot bunn, da Arna-Bjørnar og Amazon Grimstad møttes til den utsatte kampen i Toppserien søndag. Det ble også gjenspeilet ute på banen.

— Vi var det beste laget gjennom hele kampen, men de kriget heroisk og ga oss tøff motstand, sier trener Morten Kalvenes.

Men likevel slet rødtrøyene med å komme til sjanser. I løpet av den første halvtimen hadde ikke Arna-Bjørnar ett skudd på mål.

— Det var vi som dominerte banespillet og hadde ballinnehavet, likevel slet vi stort med å skape målsjanser, sier Kalvenes som tok grep allerede i pausen.

Innbytteren avgjorde

Cecilie Kvamme kriget heroisk og var meget god for Arna-Bjørnar i det oppbyggende spillet, likevel var det hun som ble ofret til fordel for Tina Algrøy.

— Algrøy har vært veldig god på trening den siste uken og var veldig spillesugen. Vi trengte farten hennes for å åpne forsvaret, sier Kalvenes om superbyttet.

Etter 74 minutter slo Kristine Hegland en nydelig bakromspasning til spissen, som satte full fart og var plutselig alene med keeper. Dermed kunne Algrøy juble for sin syvende scoring denne sesongen.

— Hun var glimrende i dag, og avgjorde nesten kampen alene for oss i dag, sier Kalvenes fornøyd, som kunne se superinnbytteren doble ledelsen tre minutter før slutt.

Felte en tåre

Oppskriften var den samme; langpasning i bakrom, og Algrøy var alene med keeper for andre gang i kampen. Men denne gangen valgte hun en frekkere avslutningsvariant.

— Jeg så keeper kom rusende ut, da var det bare å lobbe over keeperen, enkelt og greit, sier hun etter sin kanskje vakreste scoring denne sesongen, sier Tina Algrøy, som etter kampen forteller hun at det var to svært emosjonelle scoringer.

— Det var vanvittig deilig å komme inn fra benken å avgjøre denne kampen. Jeg fikk en tåre i øyet da jeg så den første ballen gå forbi keeper, sier Algrøy som nå er toppscorer i klubben.

— Årets sesong har vært som en berg og dalbane for meg, hvor jeg har prestert mye i prestasjonene og slitt med å få ut makspotensialet mitt. Da smaker dette ekstra deilig, avslutter spissen.

Fakta:

Amazon Grimstad – Arna-Bjørnar 0-2 (0-0)

Levermyr stadion

Tilskuere: 70

Dommer: Henrikke Nervik, Malvik IL.

Gult kort: Astrid Grøttå Ree, Arna-Bjørnar.

Mål: 0-1 Tina Algrøy (74), 0-2 Tina Algrøy (87).

Arna-Bjørnar (4-4-2): Jamie Souza- Astrid Grøttå Ree, Caroline Walde, Ingrid Ryland, Nora Holstad Berge – Amalie Eikeland (Åsne Takle Eide fra 72.), Cecilie Kvamme (Tina Algrøy fra 45.), Kristine Hegland, Vilde Risa – Ine Marie Wedaa Hege Hansen fra 64.), Lisa Naalsund.

Amazon Grimstad (4-4-2): Karoline Sævereid – Ellen Marie Wiersholm, Gro Ingvardsen, Linn Merethe Thune, Stine Syvertsen – Fride Mørkeset, Kristine Meland, Marit Helene Grødum, Shannon Smyth – Silje Blakstad (Trine Miriam Iversen fra 56.), Trine Åvik.