Ny engelsk interesse for Yttergård Jenssen

Kaiserslautern har lagt et nytt tilbud på bordet til landslagsspilleren Ruben Yttergård Jenssen. Men nå er en ny engelsk klubb kommet på banen for å hente 28-åringen i sommer.

NY KLUBB PÅ BANEN: Her er Ruben Yttergård Jenssen i Estland i forbindelse med privatlandskampen tidligere i år.

KAISERSLAUTERN/TROMSØ: Yttergård Jenssen er i ferd med å fullføre sin tredje sesong i klubben som spiller på nivå to i Tyskland etter overgangen fra Tromsø sommeren 2013. Det har de siste månedene vært spekulert i hvor midtbanespilleren med 34 landskamper kommer til å fortsette karrieren sin.

Sa først nei

Kaiserslautern ligger som nummer 11 i 2. Bundesliga, og er ikke i nærheten av å rykke opp etter en avgjørende formsvikt tidligere i vår. Trass i at klubben ikke maktet målsettingen har de gitt klart inntrykk av at de ønsker Yttergård Jenssen videre.

«Der rote teufel» kom, som iTromsø omtalte tidligere i vinter, med et tilbud om forlenget avtale. Etter noen uker med forhandlinger var partene denne uka i et møte der en ny avtale ble forelagt Yttergård Jenssen.

– Jeg kan bekrefte at vi fikk et nytt tilbud. Det vil vi nå vurdere i tiden fremover, sier Kent Karlsen, Yttergård Jenssens agent, til iTromsø.

Flere mulige land

Han ønsker å si lite om hvilke andre muligheter tromsøværingen har bortsett fra Kaiserslautern, men etter det iTromsø får bekreftet er det konkret interesse fra klubber i 2. Bundesliga og Nederland.

Også en engelsk 1.-divisjonsklubb skal være på banen med tanke på å signere Yttergård Jenssen, og det skal etter det iTromsø kjenner til ikke dreie seg om Sheffield Wednesday som 28-åringen i fjor ble koblet til.

– Jeg mener det er naturlig at vi ser an mai måned før vi kommer til en beslutning, sier Karlsen til iTromsø.

– Veldig aktuell

To serierunder gjenstår for Kaiserslautern før sesongen er over. For Yttergård Jenssen derimot kan sesongen fortsette i en måned til.

– Ruben var inne i forrige landslagstropp og hadde et godt innhopp som gjorde at vi slo Finland. Jeg ser han hver gang han spiller for Kaiserslautern, og han er veldig aktuell til neste samling, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til iTromsø.

Da venter de EM-klare lagene Portugal (29. mai), Island (1. juni) og Belgia (5. juni) for Norge i tre treningskamper på syv dager.