Fotball

Arsenal tok tilbake tabelltoppen

Men West Bromwich satte en stopper for London-lagets seiersrekke.

Jack Wilshere med sin første Premier League-scoring på nesten tre år.
  • Jo Trønsdal Bævre
West Bromwichs Claudio Yacob scoret sitt første Premier League-mål da Arsenal bare klarte uavgjort søndag.

West Bromwich — Arsenal 1-1: Det endte uavgjort mellom West Bromwich og Arsenal på The Hawthorns søndag, i en jevn og sjanserik kamp mellom to av Premier Leagues formlag. Hjemmelaget tok en sterk borteseier mot Manchester United sist helg, mens Arsenal sto med fem strake seiere før oppgjøret i West Bromwich.

Med seier i dag ville Arsenal i tillegg tatt en historisk klubbrekord, med ni strake borteseire i Premier League. Det klarte de imidlertid ikke, men ett poeng var nok til å ta tilbake tabelltoppen fra Liverpool. Begge lag står nå med samme poengsum - men Arsenal er foran på bedre målforskjell.

— Det var en tøff kamp, og begge lag hadde sjanser til å avgjøre. Jeg synes poengdeling var rettferdig i dag, og er godt fornøyd med at vi viste karakter og kom tilbake etter å ha ligget under med ett mål, sa Arsenal-manager Arsene Wenger til Skysports etter kampslutt.

West Bromwichs scoring kom i første omgang ved Claudio Yacob. Utlikningen sto Jack Wilshere for i annen omgang. Det var midtbanemannens første scoring på nesten tre år, noe Wenger satte pris på.

— Jack hadde en trøblete førsteomgang i dag, og slet med å finne rytmen i kampen. Han tok seg opp kraftig i andreomgangen, og ble til slutt belønnet med en viktig scoring.

Første Premier League-mål

Kampen startet i rolig tempo, og den første sjansen kom først etter 14 minutters spill. Mannen som avgjorde forrige helgs kamp mot Manchester United, Saido Berahino, mottok ballen 20 meter fra mål, og fyrte av et skudd som gikk via Mathieu Flamini og ned i lengste hjørne. Heldigvis for Arsenal var keeper Wojciech Szczęsny med på notene.

Bare minutter senere var det Arsenals tur. En nydelig pasning fra Mesut Özil fant Kieran Gibbs i full fart oppover kanten. Venstrebacken brente ballen over fra åtte meters hold. Arsenal hadde nå en god periode, og like etter fikk Jack Wilshere en god skuddmulighet etter fine Arsenal-kombinasjoner.

Så skulle det bli Aaron Ramseys tur. En corner gikk gjennom feltet og ut til sekstenmeterstreken, der Ramsey hamret til på direkten. Keeper Boaz Myhill var raskt nede og reddet godt.

To minutter før pause kom omgangens eneste mål, da hjemmelagets Claudio Yacob fikk gå upresset til værs på et perfekt prikket innlegg fra Morgan Amalfitano. Headingen fra seks meter ble styrt i nærmeste hjørne, og selv om Szczęsny såvidt var borti ballen, var det ikke nok til å hindre argentinerens første scoring i Premier League.

Førsteomgangen var alt i alt jevnspilt, og kun hjemmelagets effektivitet skilte de to formlagene.

Wilshere-perle

Andreomgangen startet friskt, og allerede etter to minutter kom den første gigantsjansen. Berahino gled forbi to Arsenal-spillere og satte opp Nicolas Anelka, som bommet fra fem meter. Der kunne, burde og skulle det stått 2-0 til hjemmelaget. Reprisen viste imidlertid at linjemannen burde avvinket den tidligere Arsenal-spilleren for en hårfin offside.

Bare ett minutt senere smalt det i andre enden. Wishere dro seg fri og hamret ballen over tverrliggeren fra ni meters hold.

Sjansebonanzaen fortsatte, og Anelka fikk en ny kjempemulighet. Alene med Szczęsny satte franskmannen ballen utenfor. Kanskje ikke så rart at spissen kun har scoret ett mål på de siste 22 kampene.

Etter 63 minutter var utlikningen et faktum. Innbytter Tomáš Rosický la nydelig igjen til Wilshere som fyrte ballen ned i nærmeste hjørne med en knallhard markkryper fra 20 meter, utagbart for keeper. Skuddet skiftet retning i West Bromwich-stopper Jonas Olsson, og det gjorde det meget vanskelig for Myhill, som måtte se ballen havne i nettmaskene.

Arsenal snytt for straffe

De neste minuttene skulle vise seg å bli svært så innholdsrike, med enorme sjanser til begge lag. Etter 73 minutter kom West Bromwichs Billy Jones til en enorm mulighet. Et meget godt skudd fra rundt 20 meter mot Szczęsnys høyrehjørne ble mesterlig reddet av polakken.

Like etter kom Amalfitano til en god sjanse som tvang frem et hjørnespark. På dette tidspunkt var hjemmelaget svært nær å øke til 2-1. Det klarte de imidlertid ikke, og i stedet var det Arsenal som fikk muligheten foran hjemmelagets mål, da Olivier Giroud nesten rundet keeper Myhill. Franskmannen burde scoret i den situasjonen, men i stedet fikk sisteskansen ryddet unna på nesten mirakuløst vis.

Så kom kampens mest kontroversielle situasjon, etter at Wilshere tydelig ble meid ned i straffefeltet av Youssouf Mulumbu. Kongoleseren taklet engelskmannen knallhardt bakfra, og dommer Lee Mason gjorde nok feil da han vinket spillet videre.

Det siste kvarteret bølget spillet frem og tilbake, med småsjanser til begge lag. Ingen av dem resulterte i scoringer, og det ble med det et rettferdig 1-1-resultat i Vest-Midlands.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. West Bromwich Albion FC
  4. Arsenal FC