Vålerenga i krise: - Vi har ikke barket sammen i slåsskamp

I går var det krisemøte i spillergruppa i Vålerenga. I dag var kapteinen ikke på trening.

VIF-trener Kjetil Rekdal sier at trenerteamet fant det riktig å gi sin kaptein Christian Grindheim fri i helgen. Kjetil Wæhler, veteranen på laget, mener at spillerne gjerne hadde sett sin kaptein på treningsfeltet.

VALLE: Fredag formiddag var Vålerengas spillere på trening. Alle var der. Unntatt en mann. Christian Grindheim. Kapteinen som ble vraket og satt ut av troppen av trener Kjetil Rekdal foran kampen mot Strømsgodset søndag. Rekdal kaller det å gi Grindheim fri.

Spillerne vil ha Grindheim tilbake på treningen.

— Jeg og Christian har ikke røket opp i en slåsskamp. Vi har hatt en god diskusjon om situasjonen vår og prestasjonene våre. Ut i fra den samtalen kom vi i trenerteamet til den konklusjonen at vi skulle gi Christian fri i helga, sa Kjetil Rekdal selv etter treningen fredag.

I går ble det først kjent at det er uro i Vålerenga:

Les også

Full splid i Vålerenga

Erfaren talsmann

Kjetil Wæhler har vært ute en vinterdag før. Han har karantene og spiller ikke mot Strømsgodset. Under dagens trening påtok han seg jobben som talsmann for spillerne. Det gjorde 40-åringen uten at han sa så mye om den konflikten som har oppstått i klubben.

Veteran og talsmann for spillerne i Vålerenga, Kjetil Wæhler, har en alvorsprat med trener Kjetil Rekdal under fredagens trening.

— Vi har ikke fokus på dette i det hele tatt nå. Spillergruppen har sagt det som skal sies. Vi har en viktig kamp på søndag og det er det som er fokus nå. Vi har egentlig ikke så mye å si, fortalte Wæhler fredag formiddag. Han var klar på at de hadde ønsket seg kaptein Grindheim med på trening i dag.- Akkurat det forstår jeg godt. Det kan jo godt hende at det blir slik. Vi har snakket sammen og kommet til den konklusjonen at vi tar oss en prat på mandag, og så ser vi videre hva vi skal gjøre da, sa trener Kjetil Rekdal etter at fredagens treningsøkt var over.

Trener ny kaptein

Det er krise i Vålerenga. Da ble det innkalt til krisemøte i spillergruppa.

— Jeg går ikke inn på detaljer. Vi har et spillerutvalg og det er naturlig at de erfarne og rutinerte spillerne snakker. Det er vel ikke overraskende at det er jeg som står her og snakker nå, sa Wæhler.

— Hvem blir den nye kapteinen?

— Det er en avgjørelse trenerteamet må ta.

— Føler du at Vålerenga er en klubb hvor alle trekker i samme retning?

— Vi har fått en uheldig start på sesongen og det er det vi har fokus på nå og ikke alt det andre dere spør om, svarte Wæhler.

Kjetil Rekdal gjør det klart at han snakker med sin kaptein. Kapteinen som han har satt ut av laget.

  • Grindheim var svært skuffet etter tapet mot Haugesund 16. mai:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk