Kroatia fikk millionbot etter supporterbråk

Tribunebråket ble dyrt for det kroatiske fotballforbundet.

Kroatiske spillere prøver å få sitt publikum til å slutte med å kaste bengalske lys under kampen mot Tsjekkia.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har gitt Kroatia en bot på 100.000 euro (ca 950.000 kroner) etter tribunebråket under 2-2-kampen mot Tsjekkia i EM.

Kroatiske fans kastet bengalske lys og fyrverkeri på banen under kampen, og flere tilskuere slåss på tribunen. En funksjonær ble skadet da en kinaputt smalt av akkurat da han prøvde å plukke den opp.

Kampen ble stoppet i noen minutter mens urolighetene pågikk.

Har planlagt mer bråk

Tilhengergruppen som skapte bråket kaller seg «Torcida Split 1950» og har planlagt å lage mer kvalm i forbindelse med tirsdagens kamp i Bordeaux mot Spania.

I tillegg til boten har det kroatiske forbundet fått ordre om ikke å selge billetter til folk som er kjente bråkmakere. Det siste har nok ikke forbundet så mye imot. Den kroatiske landslagssjefen Ante Cacic kalte de ansvarlige for «idrettsterrorister», og landets president kalte dem «fiender av Kroatia».

Det har i lengre tid vært bråk og uro mellom deler av fotballtilhengerne og forbundet. I EM-kvalifiseringen måtte Kroatia spille for tomme tribuner etter at tilskuerne kom med rasistiske tilrop og kastet objekter under 5-1-seieren mot Norge. Kroatia ble også trukket ett poeng under kvaliken etter at det ble malt et hakekors på gresset i forbindelse med Italia-kampen.

Det kroatiske forbundet advarte både fransk politi og UEFA om bråket på stadion i Saint-Étienne i forkant.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: