Mons Ivar Mjelde tar over Fredrikstad

Klubben har funnet Jan Halvor Halvorsens erstatter.

Tidligere Brann- og Start-trener Mons Ivar Mjelde overtar treneransvaret i Fredrikstad FK, hevder Fredriksstad Blad.

Fredrikstad FK offentliggjorde tidligere tirsdag at Jan Halvor Halvorsen er ferdig som hovedtrener i klubben. Nå innkaller klubbledelsen til en pressekonferanse.

Der vil Mons Ivar Mjelde (48) bli presentert som ny trener, skriver Fredriksstad Blad.

– Vi ønsker å bringe ny energi inn i klubben. Den erfaringen til Mons Ivar er positiv i så måte. Han er en lagbygger, en positiv person, og han har også en solid merittliste å vise til, sier styreleder Arne Erik Olsen til lokalavisen.

— Vi er blitt kontaktet av Fredrikstad og Mons er positiv til henvendelsen de har kommet med. Han ser på det som en god utfordring. Det har vært klubber både i Sverige og Danmark som har vært nær, men dette kan være spennende for ham, sier Daniel Steinfeld, Mjeldes agent fra firmaet Stars and Friends.

BT har grunn til å tro at Mjelde blir endelig presentert først onsdag.

Mjelde har tidligere vært hovedtrener i Brann, Bryne, Valestrand Hjellvik og Start. 48-åringen har vært på utkikk etter en ny jobb i fotballen etter at han for et snaut år siden var ferdig i Start.

Mjelde tok bronse i eliteserien med Brann i 2004. Deretter ble det sølv i 2006 før han tok gullet med bergensklubben i 2007.